ZAGREB

Komora socijalnih radnika apelira na prekid govora mržnje

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatska komora socijalnih radnika uputila je u četvrtak apel za hitnim prekidom govora mržnje prema socijalnim radnicima u javnom prostoru.

Apel su uputili povodom napada na djelatnike Centra za socijalnu skrb u Ivanić Gradu.

"Molimo javnost da se suzdrži od negativnih komentara, prijetnji, napada  i govora mržnje, prema stručnim radnicima i drugim djelatnicima sustava socijalne skrbi.
Apeliramo i na javne osobe te visokopozicionirane predstavnike resornog Ministarstva da osvijeste kako njihova javno izgovorena riječ, a posebice prozivanje djelatnika sustava socijalne skrbi  nekompetentnima, krivcima i odgovornima za sve loše u sustavu, ima  dodatno negativan učinak na sigurnost djelatnika sustava socijalne skrbi", stoji u apelu.

Iz Komore socijalnih radnika izvijestili su da, posljednjih nekoliko dana, kao strukovna organizacija, s terena primaju obavijesti o povećanju broja prijetnji smrću i uvreda.

"Osuđujemo svaki oblik nasilja te pozivamo sve nadležne institucije da zaštite djelatnike sustava socijalne skrbi, a posebice socijalne radnike koji su najizloženiji napadima", poručili su iz Hrvatske komore socijalnih radnika.

 Ministar obitelji i socijalne politike Josip Aladrović ranije je osudio incident koji se u četvrtak dogodio u Centru za socijalnu skrb Ivanić Grad, kada je nezadovoljni korisnik pokušao napasti socijalnu radnicu, a napad je spriječen intervencijom zaštitarke. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter