RIJEKA

Komadina i Filipović uvjereni u pobjedu u drugom krugu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


SDP-ovi kandidati u drugom krugu izbora za riječkoga gradonačelnika Marko Filipović i primorsko-goranskog župana Zlatko Komadina u ponedjeljak su izrazili uvjerenje da će pobijediti u drugom krugu izbora.

Komadina je ustvrdio da se ostvarilo ono što je najavljivao, da će biti prvi izbor birača u županiji. "Od 36 gradova i općina u Primorsko-goranskoj županiji izrazito sam vodeći u 33. Situacija u županiji ostaje otprilike ista nakon izbora kao i do sad, u rukama lijevog centra su županija, Rijeka i još 12 do 14 gradova i općina", naveo je.

Komentirajući to što ide u drugi krug izbora za župana, ustvrdio da je to rezultat najviše kandidata do sad, od kojih su većina bili u centru. Ti glasovi su do sad u pravilu išli meni, naveo je.

Što se tiče drugog kruga, do sad sam uvijek pobjeđivao HDZ, pa će tako biti i sada, ustvrdio je Komadina. 

Istaknuo je da u Županijskoj skupštini SDP s koalicijskim partnerima ima oko 40 posto ili 17 od potrebnog 21 mandata za većinu. Računamo na podršku Možemo!, kao prirodnog saveznika te nezavisne liste Ive Rinčić, rekao je.

Upitan da komentira rezultat rezultat SDP-a na nacionalnoj razini, ocijenio ga je očekivanim "s obzirom na situaciju ovih godina i nezadovoljstvo građana establišmentima, pogotovo u Zagrebu, koji je trasirao takvo mišljenje".

No, niz sredina smo zadržali i dobili neke nove. SDP je bio, bit će i ostat će, kazao je Komadina.

Filipović je ocijenio da su on kao kandidat za gradonačelnika i koalicijska lista za riječko Gradsko vijeće (SDP, HSU, IDS i HSS) s 10 mandata ostvarili izuzetno dobar rezultat.

Očekujem da ćemo s koalicijskim partnerima formirati većinu u Gradskom vijeću. Podršku očekujemo od PGS-a, Možemo!, a i Akcija mladih je spremna na akciju, i s njima razgovaramo, rekao je.

"Dokazalo se da je SDP ostao prvi izbor Riječana. Vrlo jasno smo komunicirali svoj program, u koji smo ugradili novi investicijski ciklus i potrebe lokalne zajednice. Prioritet je završetak velikih projekata, ne samo u suradnji  s Vladom nego i još boljim korištenjem EU fondova", istaknuo je Filipović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater