ZAGREB

KoHOM: Otvoriti telefonsku liniju na kojoj se može žaliti na rad HZZO-a

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Koordinacija hrvatske obiteljske medicine priopćila je u nedjelju da zdravstvena administracija, daleko od prve crte obrane od COVID-a, radi nepotreban pritisak na liječnike i pacijente, te je poručila HZZO-u 'neka otvore telefonsku liniju na kojoj se može žaliti na njihov rad'.  

 Zdravstvena administracija, uljuljkana u svoje položaje, daleko od prve crte obrane od COVID-a, svakodnevno radi nepotreban pritisak na liječnike i pacijente, umjesto da su pravodobno organizirali sustav, osigurali pametna informatička rješenja kojima će olakšati rad epidemiolozima, obiteljskim liječnicima i primarnoj zdravstvenoj zaštiti, navodi se u priopćenju Koordinacije hrvatske obiteljske medicine (KoHOM).

 KoHOM smatra kako HZZO-ova zdravstvena administracija 'traži žrtvu za svoj nerad' dok liječnici obiteljske medicine svakodnevno upozoravaju na opterećenost sustava, gužve u ordinacijama zbog kojih nisu u mogućnost odmah odgovoriti na telefonske pozive svojih pacijenata.
 Administracija, ističe KoHOM, proziva liječnike za (ne)javljanje na telefon i nedovoljan trud i rad te najavljuju sankcije i otvaraju  telefone za pritužbe na njihov rad. 
 HZZO je, tvrdi KoHOM, šutke prihvatio sva nametnuta dodatna opterećenja obiteljskim liječnicima koja su došla s pandemijom. Također tvrde da je briga HZZO-a za dobrobit pacijenata - lažna, a pokušaj prebacivanja odgovornosti na liječnike, nažalost - stvaran.
 KoHOm poziva zdravstvenu administraciju da im dođe u nadzor na njihovo radilište.

 "Mi liječnici s prve crte obrane od COVIDA pitamo HZZO-ovu administraciju, hoćete li otvoriti i telefonsku liniju na koju se hrvatski zdravstveni radnici i pacijenti mogu žaliti na vas", navodi se u priopćenju.
 Iz KoHOM-a kažu kako daju bezrezervnu potporu svojem članstvu, svim liječnicima primarne zdravstvene zaštite i medicinskim sestrama u krajnjim naporima koje ulažu svaki dan u ovoj pošasti koja nas je zatekla. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater