ZAGREB

Kardinal Bozanić i gradonačelnik Bandić o važnosti suradnje

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na susretu u petak istaknuli su važnost suradnje Zagrebačke nadbiskupije i Grada Zagreba u pronalasku najboljih rješenja za pitanja i izazove nastale nakon potresa, izvijestili su u petak navečer iz Zagrebačke nadbiskupije.  

Osim važnosti suradnje Zagrebačke nadbiskupije i Grada Zagreba u pronalasku najboljih rješenja za pitanja i izazove nastale nakon potres, na susretu je, kako navode iz Zagrebačke nadbiskupije, istaknuto i da je u prvom redu potrebno pružiti institucionalnu pomoć i kršćansku solidarnost obiteljima čiji su domovi najteže stradali.

Na sastanku kardinala Bozanića i gradonačelnika Bandića zaključeno je i da obnova oštećenih sakralnih i drugih crkvenih objekata traži suradnju svih subjekata kojima je povjerena briga za očuvanje duhovnog i kulturnog blaga Grada Zagreba i okolice.

Kardinal Bozanić se osvrnuo i na nadolazeću proslavu blagdana Gospe od Kamenitih vrata, zaštitnice Grada Zagreba, na svetkovinu Duhova u nedjelju 31. svibnja. Središnje euharistijsko slavlje bit će u 19 sati na Trgu ispred Katedrale.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater