NESTAO IZ UPISNIKA

JOŠ JEDAN DOKAZ O ZATAŠKAVANJU? Brkićevog spisa nema u službenoj evidenciji

Hina

Ne postoji službena evidencija spisa koji Državno odvjetništvo nastoji rekonstruirati, a u kojem je stajala navodna umiješanost potpredsjednika Sabora Milijana Brkića u curenje policijskih informacija o slučaju organiziranog lanca prostitucije.

Otkrio je to portal Telegram, navodeći da je riječ o još jednom detalju koji ukazuje na moguće zataškavanje informacija koje je policija navela u predmetnom spisu.

- O spisu nema službene evidencije, poznat je samo njegov broj i to je sve, piše Telegram.

Podsjeća se, također, da je Upisnik Državnog odvjetništva "doista važan za rad te institucije", budući da su u njemu "navedeni svi podaci o određenom slučaju – o trenutku zaprimanja prijave ili saznanju za određeno kazneno djelo, o vrsti prijave, o podnositelju prijave te oštećeniku".

Telegram navodi da se u Upisniku "moraju nalaziti i podaci o svemu što je u određenom slučaju poduzeto".

- Iz njega bi trebalo biti jasno i je li određeni spis možda prebacivan između različitih upisnika. Naime, radi se poseban upisnik za poznatog počinitelja i poseban za nepoznatog, dakle ako nepoznati počinitelj postane poznat, njegov spis se prebacuje u drugi upisnik, što naravno treba biti evidentirano u prvom, navodi Telegram.

U predmetnom spisu, koji DORH nastoji rekonstruirati, morale su se nalazi i policijske zabilješke s iskazima svjedoka koji su spominjali ulogu Milijana Brkića u curenju informacija prilikom policijske istrage.

Svjedoci su iskaze davali ina sudu, ali tamo nisu spominjali aktualnog potpredsjednika Sabora iz redova HDZ-a. (PN)


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater