ZAGREB

Izaslanstvo Vlade posjetilo Prebega u KB Dubrava

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Izaslanstvo Vlade posjetilo je u petak u KB Dubrava u Zagrebu Vjekoslava Prebega koji je nakon pet mjeseci provedenih u ruskom zarobljeništvu oslobođen i vratio se u Hrvatsku, priopćeno je u petak iz Vlade.

Prebega su posjetili potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar zdravstva Vili Beroš i posebni savjetnik predsjednika Vlade Damir Krstičević te mu zaželjeli brz oporavak, a ravnatelju Ivici Lukšiću i osoblju KB Dubrava zahvalili na skrbi koju mu pružaju.

Ujedno, izrazili su zadovoljstvo što je ova iznimno složena i osjetljiva višemjesečna aktivnost završila uspješno zahvaljujući naporima Vlade i hrvatske diplomacije, u suradnji s Ukrajinom i Saudijskom Arabijom, priopćeno je iz Ureda predsjednika Vlade.

Prebega su ruske vojne snage zarobile u svibnju kod ukrajinskog grada Mariupolja te je optužen da je kao ukrajinski plaćenik sudjelovao u rušenju vlasti i prijetila mu je smrtna kazna.

Oslobođen je u sklopu razmjene zatvorenika između Rusije i Ukrajine uz saudijsko posredništvo i jučer je stigao u Zagreb.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater