ZAGREB

Iva Šušković nova predsjednica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Iva Šušković nova je predsjednica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Hrvatske, a izabrana je u četvrtak na sedmom saboru sindikata.

Šušković je dugogodišnja članica sindikata, a izabrana je na saboru koji se održao u Staroj gradskoj vijećnici u Zagrebu.

"Šušković je izabrana između pet kandidata za predsjednika, od kojih je u drugom krugu, sa 74 naprama 60 glasova, pobijedila Sinišu Kuhara, glavnog tajnika sindikata, te nakon Ivice Ihasa i Borisa Pleše, postala treća predsjednica od njegova osnivanja", stoji u priopćenju sindikata.

Navodi se kako se dosadašnji predsjednik Boris Pleša, po isteku mandata, nije kandidirao. Na saboru je podnio četverogodišnje izvješće, te je zahvalio na dugogodišnjoj suradnji članovima sindikata.

Na saboru su također izabrani članovi Nadzornog odbora i Statutarne komisije, a potvrđeno je i novo Glavno povjereništvo sindikata, kao najviše tijelo između dva sabora.

Saboru su nazočili ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović, te zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom