RIJEKA

Inicijativa "Protiv skupog Energa" traži niže cijena plina u Rijeci

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Iz građanske inicijative "Protiv skupog Energa" u utorak su zatražili da riječki "Energo", za razdoblje u kojemu je zbog epidemije koronavirusa ograničeno kretanje, snizi cijene plina, toplinske energije i fiksne naknade za korisnike.

Građanska inicijativa "Protiv skupog Energa" traži od gradonačelnika Rijeke, ujedno i predsjednika skupštine "Energa" Vojka Obersnela, da obveže Nadzorni odbor i Upravu te tvrtke da za razdoblje od 19. ožujka, kad su počela ograničena kretanja, do prestanka ograničenja za građane i privredne subjekte, snize cijene svojih usluga: plina, toplinske energije i fiksne naknade.

Iz te inicijative navode da su se financijski prihodi "Energa" u 2018. povećali za 23,05 posto u odnosu na prethodnu godinu.

"Energo je 1. travnja snizio cijenu plina za tri posto što ispada kao prvoaprilska šala u odnosu na kretanja cijena plina na svjetskom tržištu, koja su više nego dvostruko niža u odnosu na isto razdoblje u 2019.", podsjetili su i dodali kako smatraju da "Energo" treba ravnomjerno participirati u antikriznim mjerama, a ne ostvarivati ekstraprofit",

Iz građanske inicijative "Protiv skupog Energa" smatraju da bi takvom odlukom gradonačelnik pokazao socijalnu osjetljivost i pomogao mnogim stanarima i privrednim subjektima grada, pa ga pozivaju da takvu odluku donese bez odlaganja.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini