ZAGREB

HVZ: Požar s područja Lovinca proširio se na Zadarsku županiju

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Požar koji se s područja Tulove Grede - Lovinac u Ličko-senjskoj županiji proširio u Zadarsku županiju, zahvatio je borovu šumu na teško pristupačnom i djelomice miniranom terenu, a požarište čuvaju vatrogasci DVD-ova Lovinac, Obrovac, Žegar i Jasenice, priopćio je u srijedu HVZ.

Lokaliziran je požar na crikveničkom području. U gašenju požara na brdu Kotor kod Crikvenice, a posebno u dogašivanju i čuvanju požarišta u Crikvenici, u sklopu postrojbe DVD San Marino - Novi Vinodolski, sudjelovalo je i 6 njemačkih vatrogasaca, iz organizacije Njemački vatrogasci pomažu - Deutsche feuerwehrhilfe, koji se trenutno nalaze u trening kampu u Novom Vinodolskom. Uz brojne donacije za hrvatske vatrogasce sudjeluju sa svojim kolegama u preventivnim patroliranjima i promatranju terena. Ovo im je bila jedna od prvih značajnijih intervencija na našem području, priopćila je Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

Još nije proglašen ugašenim požar na Zrču kod Novalje, a tijekom noći i jutra organizirano je dežurstvo vatrogasaca Vatrogasne zajednice grada Novalja, dodaje HVZ.

Požari u Zadarskoj županiji pod nadzorom vatrogasaca

Požar na otvorenom prostoru na Dugom Otoku (brdo Zaglav) jučer je gasio jedan protupožarni zrakoplov Canadair CL-415 te vatrogasci iz IVP Zadar, SIVP Zadar i JVP Zadar. Požar je pod nadzorom gasitelja, a u tijeku je daljnja sanacija požarišta.

Lokaliziran je i požar otvorenog prostora na Ugljanu, Kali. Požarom je zahvaćena trava, makija i borova šuma na trenutno neprocijenjenoj površini. Jučer su na intervenciji gašenja sudjelovali  vatrogasci iz SIVP Kukljica, DVD-a Pašman i Kali.

Požar na području Podinarja aktivan ali nema ugroze

Na intervenciji gašenja požara otvorenog prostora na području Polače, Podinarje, jučer su sudjelovala  tri protupožarna zrakoplova Canadair CL-415 te ukupno 28 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila iz IVP Šibenik, JVP Knin, DVD Knin i Kijevo. Tijekom noći i jutra na osiguranju požarišta angažirani su vatrogasci iz JVP Knin.

Pod nadzorom požari na području Splitsko-dalmatinske županije 

Požari na području Splitsko-dalmatinske županije također su pod nadzorom vatrogasaca. Požar na području Brela, Bukovac ugašen je u 18,40 sati.

U intervenciji gašenja požara na području Naklica sudjelovao je 51 vatrogasac sa 14 vatrogasnih vozila iz DVD-a: Omiš, Gata, Dugi Rat, Kučiće i Zadvarje. Prilikom gašenja požara jedan vatrogasac DVD-a Omiš je ozlijeđen (slomio nogu) te je zbrinut od strane HMP. Požar je ugašen u 21 sati, naveli su iz HVZ-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini