ZAGREB

HVZ osudila zapovjednika koji je pijan prouzročio prometnu nesreću

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ) u nedjelju je osudila ponašanje županijskog vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića koji je vožnjom u pijanom stanju prouzročio prometnu nesreću u Dubokoj Ljutoj na području Dubrovačko-neretvanske županije.  

"Hrvatska vatrogasna zajednica osuđuje ovakav način ponašanja, osobito kada dolazi iz vatrogasnih redova. Iako u nesreći nije bilo težih posljedica, ovo je još jedan dokaz što može izazvati neodgovorno ponašanje", priopćila je HVZ.

Sukladno zakonskim mogućnostima, HVZ će poduzeti odgovarajuće mjere kako bi poslali poruku da konzumiranjem alkohola, a potom sudjelovanjem u prometu, vatrogasci štete ugledu njihovog humanog zvanja.

U prometnoj nesreći koja se dogodila 5. rujna 2020. oko 19,40 sati u Dubokoj Ljutoj na području Dubrovačko-neretvanske županije sudjelovala su tri osobna vozila dubrovačkih registarskih oznaka. 

Jedna je osoba zadobila lakše tjelesne ozljede, a nastala je materijalna šteta u nesreći koju je uzrokovao vatrogasni zapovjednik Simović, koji je nakon nesreće svoj mandat dao na raspolaganje.

"Izražavam ispriku cjelokupnoj javnosti jer mi je tom prilikom utvrđena prisutnost alkohola u krvi. S obzirom na navedeno, jutros sam predsjedniku Vatrogasne županije DNZ dao mandat na raspolaganje. Iskreno mi je žao što sam nakon godina uzorne službe, ovim činom zasjenio odoru koju cijenim i s ponosom nosim", poručio je Simović. 
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater