ZAGREB

HV u Prnjavoru Čuntićkom na Banovini gradi kontejnersko naselje

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatska vojska i dva mjeseca nakon razornog potresa i dalje pomaže potresom pogođenom stanovništvu na Banovini, pa tako njena inženjerija u mjestu Prnjavor Čuntićki gradi kontejnersko naselje.  

Ministarstvo obrane u srijedu je u priopćenju prenijelo izjavu poručnika Dominika Kuraja, pripadnika Inženjerijske pukovnije i voditelja radova u mjestu Prnjavor Čuntićki.

Kuraj je naveo da je trenutno u izgradnji plato za kontejnersko naselje za smještaj pet stambenih kontejnera i tri mobilne kućice, završetak radova planiran je za petak, 5. ožujka, nakon čega slijedi nastavak radova koje preuzimaju civilne tvrtke.

Radove je obišao i Ivan Radošević, predsjednik mjesnog odbora Prnjavora Čuntićkog, koji je iskazao zahvalnost Hrvatskoj vojsci na brzoj reakciji i realizaciji.

Osim kontejnerskog naselja, Hrvatska vojska u tom je mjestu pružila potporu u iskopu kanala za vodovod, koji će biti spojen sa spomenutim kontejnerskim naseljem.

U MORH-u napominju da je izgradnja platoa za ovo kontejnersko naselje ukupno četvrta lokacija u čijoj izgradnji sudjeluje Hrvatska vojska.

Podsjećaju da je HV dosad sudjelovao u izgradnji platoa za buduća kontejnerska naselja u naselju Sajmište u Petrinji, zatim u gradu Glini te na izgradnji platoa za montažne kuće na području Hrvatske Kostajnice - Stubalj (Kostajnički Majur).

"Hrvatska vojska će i nadalje biti na raspolaganju Stožeru civilne zaštite i stanovništvu Banovine", zaključuju u MORH-u.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum