KORONAVIRUS

HRVATSKA: OVO BI MOGAO BIT JOŠ JEDAN REKORDAN DAN PO BROJU ZARAŽENIH. Imamo preko 120 novooboljelih, jedna je osoba preminula. Beroš najavio jeftinije testiranje na koronu

| Autor: Glas Istre
Hina

Veliki porast oboljelih u Osječko-baranjskoj županiji. Ima 50 pozitivnih osoba. Ukupno je329 oboljelih. Dva su pacijenata na respiratoru. "

Brodsko-posavska županija bilježi sedam novooboljelih.

U Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih.

Prema izvješću NZJZ-a SDŽ od ukupno 226 obrađenih testova sa područja Splitsko-dalmatinske županije 12 je novooboljelih osoba i to 10 iz Splita, 1 iz Solina i 1 iz Otoka.

U Primorsko-goranskoj županiji nema novooboljelih.

Na zadarskom području sedam je novooboljelih osoba od Covida-19, dvije osobe povezane su s nedavnim vjenčanjem, a ostali su se zarazili na drugome mjestu, izvijestio je u subotu Stožer Civilne zaštite Zadarske županije. 

U Zagrebu je 35 novooboljelih osoba od koronavirusa, od kojih je 27 kontakt već zaraženih, priopćio je u subotu Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".  

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 12 novih pozitivnih osoba na koronavirus.

U Karlovačkoj županiji su četiri novozaražene osobe, od kojih su tri osobe iz Ogulina.

U Bjelovarsko-bilogorske županiji nema novozaraženih osoba. Provedena su testiranja 46 osoba, od kojih su 44 negative, a za dvije se nalazi još očekuju.

Ministar zdravstva Vili Beroš jutros je putem Facebooka objavio da će država pokušati osigurati prihvatljivije cijene testiranja na koronavirus za građane koji se žele testirati zbog svojih potreba.

“Testiranje na Covid-19 za sve hrvatske građane, kod kojih prema procjenama liječnika postoje indikacije, u potpunosti je besplatno. U Hrvatskoj se koristi jedan od najboljih testova s vrlo visokim postotkom pouzdanosti. On jest nešto skuplji, ali važna nam je točnost rezultata. Za sve građane koji se, zbog svojih potreba, žele testirati, pokušat ćemo osigurati što prihvatljivije cijene testiranja”, napisao je Vili Beroš na službenom Facebook profilu.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum