PETRINJA

Hrvatska katolička misija Berlin pomaže petrinjskoj osnovnoj školi

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatska katolička misija Berlin u subotu je dovezla šleper pomoći u kojem su među ostalim bile školske klupe, stolice te namještaj za učionice za petrinjsku osnovnu školu "Mate Lovraka".

"Od prve dojave nakon potresa pobrinuli smo se da pomognemo ljudima. Stupili smo u kontakt s građanima Petrinje i bilo nam je bitno da pomoć dođe direktno do ljudi. Hrvatska katolička misija u Berlinu je skupljala od hrane, robe, namještaja i svega što je potrebno kako bi mi iz dijaspore pomogli koliko možemo. Ovo je već drugi tegljač kojeg šaljemo. Do sada smo iz Berlina poslali dva tegljača, osam kombija i jednu prikolicu sa pomoći“, rekla je Marija Knezović iz Hrvatske katoličke misije Berlin.

Na pomoći je zahvalila ravnateljica Osnovne škole Mate Lovraka Petrinja Ankica Krnjaić Magdić.

„S obzirom na to da je naša škola ostala najmanje oštećena u ovom potresu, mi smo udomili Prvu osnovnu školu Petrinja. Također, s obzirom na to da moramo poštovati epidemiološke mjere, potrebna nam je svaka klupa kako djeca za vrijeme nastave ne bi nosila maske. Odjednom mi u školi imamo više od 700 učenika, trebamo 700 klupa, odnosno barem 350 po smjeni, tako da nam je ova donacija izuzetno bitna i hvala svima koji su se uključili“, rekla je Krnjaić Magdić.

Knezović je na kraju obećala da će nastaviti pomagati i dalje poručivši kako im je važno da ljudi s terena dojave o potrebama kako bi se mogli organizirati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater