ZELENI TJEDAN

Hrvatska je ove godine zemlja partner na najvećoj europskoj poljoprivrednoj manifestaciji u Berlinu. SAZNAJEMO TKO ĆE PREDSTAVLJATI ISTRU

| Autor: zeleni tjedan, berlin, poljoprivreda, kampanjola, vinistra, zigante, stancia san antonio

Zeleni tjedan, vodeća europska poljoprivredna manifestacija, održat će se od 17. do 26. siječnja u Berlinu, okupit će stotine izlagača iz 60 svjetskih zemalja, a ovogodišnja zemlja partner je Hrvatska.

Otvorenje je u četvrtak, 16. siječnja u 18 sati u berlinskom City Cubeu, a prisustvovat će mu predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović te brojni visoki dužnosnici iz Hrvatske i svijeta.

Među brojnim hrvatskim izlagačima bit će i nekoliko njih iz Istre: Stancia San Antonio, Kampanjola, Vinistra, Zigante Tartufi…

Osnovan 1926. godine, Zeleni tjedan je vodeći međunarodni sajam poljoprivrede, hortikulture i prehrambene industrije koji okuplja proizvođače, stručnjake i posjetitelje iz svih krajeva svijeta.

Hrvatska i Njemačka iz godine u godinu ponovno potvrđuju da su prijateljske zemlje, i to ne samo u diplomatskim i gospodarskim odnosima. Kao zemlja partner ovogodišnjeg Zelenog tjedna, Hrvatska će Berlinu, Njemačkoj i svijetu predstaviti svoju poljoprivredu i prehrambenu industriju. Hrvatsku, podijeljenu u četiri okusom karakteristične regije – Istru, Slavoniju, Dalmaciju i središnju Hrvatsku – će predstaviti pedesetak izlagača, velikih i malih poljoprivredno-prehrambenih tvrtki i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, koji će izložiti brojne hrvatske gastronomske delicije i autohtone zaštićene proizvode, a posjetitelji sajma će imati i jedinstvenu priliku okusiti proizvode Hrvatske u nacionalnom restoranu u Hali 10, gdje će renomirani hrvatski kuhari pripremati prepoznatljiva tradicionalna hrvatska jela. Posjetitelji Zelenog tjedna imat će priliku isprobati sve hrvatske delikatese, sudjelovati u brojnim nagradnim igrama i osvojiti ukusne nagrade, svježe stigle iz Hrvatske.

Velik broj prepoznatljivih, izvornih i zaštićenih proizvoda garancija su da Hrvatska štiti i njeguje kvalitetu svojih proizvoda, a uz Dalmatinski pršut, Paški sir i Neretvanske mandarine to su još i Krčki pršut, Ekstra djevičansko maslinovo ulje Cres, Ogulinski kiseli kupus, Baranjski kulen, Lički krumpir, Istarski pršut, Drniški pršut, Poljički soparnik, Zagorski puran, Krčko maslinovo ulje, Korčulansko maslinovo ulje, Paška janjetina, Šoltansko maslinovo ulje, Varaždinsko zelje, Slavonski kulen, Međimursko meso ‘z tiblice, Slavonski med, Lička janjetina, Paška sol i Zagorski mlinci.

Zeleni tjedan 2020. prilika je za sve sladokusce da upoznaje specifične hrvatske okuse u hrvatskoj nacionalnoj kuhinji u Berlinu, sljubljene od strane hrvatskih kuhara na tradicionalan hrvatski način. Tako će posjetitelji svakoga dana Sajma moći uživati u fužima s tartufima, janjećim kotletima, rižotu s plodovima mora, ribi, pašticadi, purici s mlincima, štruklima i mnogim drugim delicijama iz zemlje koju odlikuje bogatstvo pejzaža, poljoprivrednih kultura i okusa.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater