ZAGREB

HNS-ovac Uhlir upozorio na zapuštenost zagrebačkih tržnica

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nositelj liste HNS-a za zagrebačku Gradsku skupštinu Željko Uhlir upozorio je u petak na zapuštenost zagrebačkih tržnica na kojima se već deset godina ništa nije napravilo, a smatra da novca za takve projekte ima u gradskom proračunu.

"Zagreb i tržnice, šareni šestinski kišobrani i kumice, to je bila slika koju je svaki turist mogao ponijeti sa sobom nakon boravka u Zagrebu. No, danas je situacija bitno drukčija, naše su tržnice u dosta lošem stanju, a one su bitne za kvalitetu života u gradu Zagrebu", izjavio je Uhlir novinarima na tržnici Dolac.

Kao najveće probleme istaknuo je nedostatak parkirnih mjesta i otežan prilaz tržnicama, ali i da se na tržnicama već preko deset godina ništa nije napravilo.

Ustvrdio je da za neke tržnice, poput Trešnjevačkog placa, hitno treba izgraditi podzemnu garažu, dok drugima treba što prije sanirati pločnike i asfalt te time omogućiti kvalitetniji pristup i prolaz. "Za tržnicu na Kvatriću bi trebalo izvesti nadstrešnicu. Tržnica na Branimircu je zaboravljena u potpunosti, treba je cijelu srediti", istaknuo je.

Uhlir je naglasio da bi se trebala napraviti mala zelena tržnica u Voltinom naselju te podupirati OPG-ove i male poljoprivrednike iz okolice Zagreba, pri čemu će na tržnice onda stizati lokalne namirnice

Smatra kako se za te projekte obnove tržnica uvijek može pronaći novca u proračunu, što bi građanima omogućilo brži, jednostavniji i učinkovitiji posjet tržnicama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater