NAJNOVIJESabor:

HNS će predložiti povećanje plaća učiteljima i profesorima

| Autor: Hina
Hina

Predsjednik Kluba zastupnika HNS-a Milorad Batinić najavio je u srijedu u Saboru da je njegova stranka pripremila prijedlog za povećanje plaća svim zaposlenima u osnovnim i srednjim školama, prema kojem bi s početkom primjene kurikularne reforme od jeseni učitelji dobili veće plaće.

HNS kao stranka koja je u ovoj Vladi preuzela odgovornost za provođenje kurikularne reforme zalaže se da se dodatni rad nagradi i slijedom toga napravili smo prijedlog za povećanje plaća svim zaposlenim u osnovnim i srednjim školama usporedo sa uvođenjem reforme obrazovanja u škole, kazao je Batinić tijekom slobodnog iznošenja stajališta.

Dodao je kako je HNS o toj inicijativi obavijestio partnere u Vladi i nadležna ministarstva i kako se nada da će prijedlog prihvatiti.

Prema HNS-ovom planu povećanje bi zahvatilo preko 68 tisuća učitelja, ravnatelja, suradnika u obrazovanju, tehničkog osoblja, pri čemu bi u prosjeku svakom zaposleniku u osnovnoj i srednjoj školi ovisno o stažu i funkciji plaća porasla do 600 kuna.

“Krajnje je vrijeme da svi prosvjetni radnici dobiju povišicu”, kazao je Batinić naglasivši kako za uspješnu provedbu kurikularne reforme oni koji ju provode moraju biti i dodatno stimulirani.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum
Webcams provided by webcams.travel add a webcam