smatraju to zastrašivanjem

HND osudio policijsko postupanje prema novinaru Duhačeku

| Autor: Hina

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) u ponedjeljak je najoštrije osudilo policijsko postupanje prema novinaru Indexa Gordanu Duhačeku koji je, uz obrazloženje da se nije odazvao na obavijesni razgovor u policiju, priveden u ponedjeljak ujutro u zagrebačkoj zračnoj luci, a tijekom dana mu je izrečena novčana kazna.

 "HND upozorava kako je policijsko postupanje prema Duhačeku bez presedana i ne može se tumačiti nikako drukčije nego kao zastrašivanje", tvrdi se u priopćenju. 
Najoštrije su osudili policijsko postupanje prema Duhačeku, kazavši da je kao "okorjeli kriminalac priveden u zagrebačkoj zračnoj luci zbog dvije satirične objave na svom Twitter-profilu".
 U priopćenju su se pozvali na objave portala Index u kojima stoji kako je Duhaček jučer pri ulasku u Hrvatsku iz BiH obaviješten da ga traži policija. Nakon toga je otišao u postaju, kako bi se dogovorio oko detalja, a s obzirom na to da je trebao ići na put.

No, policajci su ga dočekali u zagrebačkoj zračnoj luci te ga priveli na Općinski prekršajni sud, gdje su mu zakazana dva ročišta.
 "Duhaček je priveden zbog jednog tweeta iz ljeta 2018. godine u kojem se osvrnuo na postupanje policije u Zadru uz spornu skraćenicu 'ACAB' te zbog prepjeva pjesme 'Vila Velebita', koju je objavio prije nekoliko tjedana, a koja se ne može smatrati ničim drugim nego satirom", navode iz HND-a.
 Nekolicina oporbeni političari, među kojima  Anka Mrak - Taritaš, Krešo Beljak,  Bojan Glavašević, Dalija Orešković  večeras su na društvenim mrežama osudili postupak policije prema novinaru.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini