ZAGREB

Grgić dao ostavku na mjesto gradonačelnika Nove Gradiške

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Saborski zastupnik SDP-a Vinko Grgić, koji je u pritvoru zbog umješanosti u aferu Janaf, potpisao je ostavku na mjesto gradonačelnika Nove Gradiške i od danas više ne obavlja tu funkciju, izvijestio je njegov zamjenik Borislav Vidošić, prenosi u petak Radio Nove Gradiške.

 Zamjenik Vidošić preuzet će funkciju novogradiškog gradonačelnika do redovitih lokalnih izbora u svibnju sljedeće godine.  

  Vinko Grgić je od 18. rujna u pritvoru zbog umiješanosti u korupcijsku aferu Janaf, u kojoj je pokrenuta istraga protiv predsjednika Uprave Janafa Dragana Kovačevića zbog primanja mita od 1,96 milijuna kuna u gotovini kao nagradu za osiguranje dodijele poslova čiji je investitor Janaf. Mediji prenose da je Grgić ostavku potpisao u  Remetincu

 Tim povodom tiskovnu konferenciju danas su održali zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić i tajnik Grada Zlatko Zebić.

 "Ostavku gradonačelnika Grgića smo dobili, urudžbirali i proslijedili je dalje. Grgić će prvom prigodom kada bude mogao, obratiti se javnosti i pojasniti razloge ovakvog čina", rekao je Vidošić.

 Dodao je da su jučer urudžbirali Grgićevu ostavku u Gradskoj upravi Nove Gradiške, te da shodno tome Grgić više ne obavlja tu funkciju.

 Vidošić koji je preuzeo dužnost gradonačelnika do lokalnih izbora u svibnju iduće godine, istaknuo je da svi započeti projekti idu dalje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini