ZAGREB

Festival održivog življenja ZeGeVege 23. i 24. rujna u Zagrebu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ovogodišnji, 14. po redu, festival održivog življenja "ZeGeVege" bit će održan 23. i 24. rujna na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Organizatori iz neprofitne vladine udruge Prijatelji životinja najavili su bogat i zabavan edukativni program na kojemu će posjetitelji učiti o imperativima veganskog načina života: smanjenju potrošnje prirodnih resursa, smanjenju zagađenja okoliša i vlastita ugljičnog otiska te sprječavanju klimatskih promjena.

Naglasak dvodnevnog festivala pod pokroviteljstvom Grada Zagreba stavljen je na prednosti veganstva za vlastito zdravlje, životinje i cijeli planet.

Sukladno tome, izlagači će na glavnom zagrebačkom trgu predstaviti isključivo biljnu hranu i ekoproizvode te kozmetiku koja nije testirana na životinjama.

Na izlagačkim mjestima raznih restorana posjetitelji će moći kušati različita veganska jela, dok će se na dvometarskim edukativnim panoima moći saznati više o veganstvu.

Jedna od atrakcija bit će i šestmetarski trodimenzionalni natpis pokraj kojega će se moći fotografirati.

 Osim toga, izlaganja će održati stručnjaci i osobe kojima je takva promjena prehrane promijenila život na bolje. 

Festival ZeGeVege prilika je pokazati koliko je porastao veganski pokret u Hrvatskoj te koliko je bogata i dostupna ponuda takve hrane i ostalih proizvoda, ističu Prijatelji životinja.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum