NOVO NORMALNO

NOVA PRAVILA ZA KAFIĆE: Moguće je i mjerenje temperature gostima, a sve će kontrolirati korona-redari

| Autor: Glas Istre
Foto HINA/ Dario GRZELJ/

Foto HINA/ Dario GRZELJ/


Na svakih 50 osoba u ugostiteljskim objektima pazit će po jedan "covid redar". Obavijesti s epidemiološkim mjerama moraju biti vidljive i istaknute. Broj osoba ovisit će o broju kvadrata objekta, tako da na svaka četiri četvorna metra dolazi po jedan gost. Fizički razmak između stolova treba biti tri metra. HZJZ preporučuje ugostiteljima i online rezervacije te evidenciju gostiju u restoranima, ali ne i u kafićima, piše Jutarnji list

Švedskog stola ne bi smjelo biti, a ventilacija, odnosno prozračivanje prostora, mora biti obavezno i često. Djelatnici moraju mjeriti temperaturu i pri svakom znaku eventualne bolesti ne doći na posao. Mi mjerenje temperature gostima nije isključeno. Ako netko oboli, obavezno je provesti dezinfekciju i testiranje zaposlenih.

Ovo su, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, glavne mjere koje su članovi Stožera i epidemiolozi na jučerašnjem sastanku iznijeli predstavnicima ugostitelja, a mjera obveznog nošenja maski za goste već je jučer stupila na snagu.

Za gosta to znači sljedeće: prilikom ulaska u kafić, restoran ili bilo koji drugi ugostiteljski objekt, mora staviti masku koju ima na licu dok ne sjedne za stol. Tada je može spustiti, no prilikom svakog udaljavanja od stola, zbog odlaska do toaleta ili na cigaretu, mora je staviti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini