NEDJELJOM U 2

Ministar Beroš odgovorao na pitanja o potresu, broju raspiratora i ibuprofenu. OBJASNIO JE ZAŠTO SE ON JOŠ NIJE TESTIRAO NA KORONU I ŠTO ĆE SE DOGODITI AKO BUDE ZARAŽEN  

| Autor: Portal Glas Istre

Po pitanju potresa u Zagrebu ministar zdravstva Vili Beroš je u specijalnoj emisiji Nedjeljom u 2 rekao da se nada da će ovaj potres biti okidač za puno dobrih stvari, ne samo za gradnju novih bolnica.

Kada je u pitanju ozlijeđena djevojčica, rekao je da ona ima tešku ozljedu glave i da je napravljeno sve što je moguće, ali život joj je u opasnosti.

Veći dio emisije govorilo se o koronavirusu, za kojeg je ministar Beroš ponovio da je veća opasnost nego potres.

"Ukupno je 235 oboljelih, još smo uzlazno, ali u odnosu na jučer nema značajnijeg pogoršanja. Epidemiologija je egzaktna znanost i kaže da će i sljedećih dana rasti broj zaraženih. Mjere su adekvatne, ali ih se mora poštovati", rekao je Beroš, dodavši da je zdravstveni sustav pripremljen za veliki broj oboljelih. 

"Prema svim statistikama, 800 respiratora, koliko imamo, trebalo bi biti dovoljno, ali nabavljamo ih još 200", rekao je ministar. 

Na pitanje ako treba piti ibuprofen, rekao je da taj lijek nije svemoguć i ne doprinosi izliječenju od ove bolesti.

Beroš je objasnio i da se nije testirao na koronavirus jer ne ispunjava uvjete, a to su postojanje simptoma ili kontakt s oboljelom osobom.

"Ako budem zaražen, imamo timove koji će me zamijeniti, ja nisam presudna osoba. Sustav bi mogao i bez mene funkcionirati. Ja sam samo dio tima, dajem energiju, ali oni odrađuju posao", rekao je Beroš.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum