DRAMA NA PJACI

TURISTI MISLILI DA JE TERORISTIČKI NAPAD Eksplozija plinske boce u centru Splita izazvala kaos

| Autor: Portal NoviList.hr
(Foto: Dalmacijadanas)

(Foto: Dalmacijadanas)


Za sinoćnju dramu na splitskoj Pjaci gdje je došlo do eksplozije plinske boce "kriv" je neispravni ventil - doznaje Slobodna Dalmacija

Voditelj djelatnika restorana je, piše dnevnik, kao što to i inače radi, krenuo zamijeniti jednu od osam plinskih boca u lokalu. No odjednom je iz nje počelo "šištati". Pokušao je zavrnuti ventil, ali bezuspješno. Htio je potom zatvoriti glavni ventil na instalacijama, ali ni to nije bilo moguće. 

Shvatio je što slijedi i onda je, zajedno s još jednim djelatnikom, krenuo upozoravati goste i tjerati ih iz restorana i sa štekata. Zahvaljujući njihovoj prisebnosti i brzoj reakciji, svi gosti su se maknuli prije eksplozije, pa zbog toga i nije bilo ozlijeđenih.

Nakon eksplozije je došlo do pravog stampeda. Neki su turisti mislili da je posrijedi teroristički napad, u bijegu su padali su jedni preko drugih. Mnogi su trčali bosi, za stolovima restorana ostavili su čak i mobitele.

- Ovo u životu nisam vidio, na Pjaci su bile stotine ljudi, zavladala je prava panika, ljudi su rušili sve pred sobom dok su bježali. Ali srećom, sada je sve u redu - rekao je očevidac za Slobodnu

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater