ZAGREB

Edukacija za nove volontere udruge "Smiješak za sve"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Udruga "Smiješak za sve" pozvala je u ponedjeljak na edukacijski seminar građane zainteresirane za volontersko druženje i pričanje priča djeci u zagrebačkim bolnicama. 

Udruga će u subotu, 17. rujna, u OŠ Ivana Gorana Kovačića na Šalati organizirati seminar za sve one koji žele postati "tete i stričeki pričalice" te poziva građane da im se pridruže.

Volonteri te udruge  svakodnevno posjećuju odjele zagrebačke Dječje bolnice Srebrnjak i Klinike za pedijatriju KBC-a Sestre milosrdnice. Noseći torbe pune knjiga, svih 365 dana u godini obilaze svoje male prijatelje u bolnicama u sklopu projekta "Laku noć, pričoljupci".

Edukacija je obavezna za pridruživanje Udruzi, a provodi se svega nekoliko puta godišnje.

Cilj je ovog dugogodišnjeg projekta olakšati djeci boravak u bolnici, ali i probuditi ljubav prema čitanju i volontiranju.

Udruga ističe da im je najveći užitak kada im se pridruže nekadašnji mališani koji su se svim srcem radovali dolasku volontera u njihovu bolničku sobu.

"To je možda i najbolji pokazatelj koliko djeci znače te večernje posjete", ističe udruga koja provodi i druge aktivnosti okupljajući ljude spremne podariti svoje vrijeme i srce drugima.

Tako su nakon potresa otvorili Smiješkovu knjižnicu u kontejnerskom naselju u Petrinji gdje se također svakodnevno čitaju priče i lektire, djeci pomažu sa zadaćama, a organiziraju i kreativne radionice.

Tijekom pandemijskog razdoblja volonteri "Smiješka za sve" pekli su i dijelili kolače beskućnicima u Zagrebu te stanovnicima sela u Banovini kako bi im malim znakom pažnje pokazali da nisu zaboravljeni.

Osim toga, tete i stričeki pričalice svake večeri čitaju priče na zagrebačkom Bundeku u sklopu manifestacije ZGodionica, a krajem rujna će okupiti djecu i na svojoj Dekici za snove.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater