sjednica predsjedništva HDZ-a

DOGOVORENE NOVE CIJENE GORIVA. Plenković komentirao i rezultate izbora u Italiji

| Autor: Glas Istre
Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Foto: Damir Skomrlj / CROPIX


U ponedjeljak je održana sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a, a nakon sjednice izjavu je za novinare dao premijer i predsjednik stranke Andrej Plenković.

Rekao je da je danas održana telefonska sjednica Vlade.

- Danas je održana telefonska sjednica Vlade, ponovno je za desetak lipa smanjena cijena benzina i dizela, plavi dizel ostao je zamrznut, rekao je premijer, prenosi N1.

Plenković je rekao da su razmotrili pitanje ravnatelja VSOA-e te da je danas prvi put vidio izvješće, proučio i pročitao ga.

- Potom sam zvao na sastanak ravnatelja, gospodina Kindera i usuglasili smo se da zbog više nego jasno uočene nezakonitosti niza djelatnika u okviru VSOA-e, da ćemo ga razriješiti dužnosti. Ne vidim tu njegovu korist, izravnu odgovornost, kaže Plenković.

Dodao je da će Kinder biti razriješen kada mu se nađe zamjena.

- Mi ćemo pronaći osobu koja ima određene vještine i ne sumnjam da ćemo pronaći takvu osobu u narednih nekoliko dana. Imamo osobu za tu poziciju. Djelatne vojne osobe nisu članovi političkih stranaka, kazao je Plenković.

Komentirajući Popis stanovništva rekao je da u njemu ne vidi ništa sporno.

Što se tiče INA-e, kazao je da će Vlada u utorak predložiti trećeg člana Nadzornog odbora.

- I dalje se ostaje pri tome da će u srijedu dosadašnji članovi biti razriješeni bez otpremnina, uvjerava Plenković.

Komentirao je i rezultate izbora u Italiji:

- Poštujemo rezultate, sukladno očekivanjima. Imaju više nego uvjerljivu većinu, čestitam pobjednicima. Nakon formiranja vlasti stupit ćemo u kontakt u novom vladom, rekao je Plenković, prenosi N1.

Upitan je da komentira razgovore SDP-a s drugim strankama uoči parlamentarnih izbora.

- Najbolje vam je čitati intervjue ovoga kojeg su izbacili, gospodina Gotovca, koji drži Tita dok izlazi iz SDP-a jer ga oni tjeraju jer nije slušao odluke mudrog rukovodstva. Samo čitajte te intervjue i sve vam je jasno. Love se za slamke i naslanjaju na neke druge koji su malo popularniji od njih nakon što su se raspolovili pa sad imaju eliminaciju vodstva u Zagrebu. U svakom slučaju, da se to zbiva u HDZ-u, ja mislim da bismo mi bili despoti, autokrati, tirani, otprilike kao Putin. A ovi iz Kragujevca izbacuju i nikome ništa. Tako ispada. Eto, to mislim o tome, rekao je premijer.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom