MAKARSKA

Bura pričinila štete u Makarskoj

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Orkanska bura što je protekle noći i rano jutros puhala brzinom i od 130 kilometara na sat te s orkanskim udarima i do 185 kilometar na sat pričinila je brojne štete u Makarskoj i dijelom na Makarskom primorju.

 Vjetar je prevrnuo građevinsku dizalicu na gradskom predjelu Biloševac, polomljeno je nekoliko semafora u gradu, oštećena je prometna signalizacija, polomljeni su ili izvrnuti kontejneri na gradskim ulicama, a vjetar je uništio i dio ostale komunalne opreme.

 Snažna bura pričinila je veću štetu na hotelu Dalmacija i na tenis terenima, kazao je član Uprave Imperial Hoteli Joško Lelas.

 Bura je čupala stabla i dijelove krovova, prevrnula nekoliko kioska, razbila svjetleće reklame, polomila i pokidala tende,

 Stradali su i stari borovi uz gradsku plažu, od polomljenih grana stabala oštećeno je nekoliko automobila, a zbog pada crijepa s krova središnja gradska ulica don Mihovila Pavlinovića bila je od jučer poslije podne do jutros zatvorena za promet, doznaje se od Gradskog centra Osejava.

 Gradski komunalni redari i vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe od jučer su na terenu i uklanjaju posljedice bure, bilježe pričinjenu štetu i nastavit će s radom do kraja dana kako bi se očistile prometnice i gradske ulice te osigurao normalan život u gradu i sigurnost građana, kazao je zapovjednik JVP-a Nediljko Primorac.

 Pričinjene su manje štete u lučici Baška Voda i Ramova

 Makarski gradonačelnik Jure Brkan i njegov zamjenik Dražen Nemčić jutros su obišli cijeli grad kako bi utvrdili te sumirali štete što ih je pričinio orkanski vjetar.

 Promet na Jadranskoj magistrali je normaliziran, kao i na svim mjesnim prometnicama na Primorju, dok je trajektni promet i dalje u prekidu.

 Vjetar je u ranim poslijepodnevnim satima oslabio i puše brzinom od 20-tak, a na udare i do 50 kilometara na sat.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini