NEODGOVORNO PONAŠANJE

Božinović pozvao građane da prijavljuju ilegalne tulume: "Javljajte nam, da ne bismo kaznili svih. Govorio je i o novim mjerama

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


U cijeloj Hrvatskoj sve je više informacija o ilegalnim noćnim zabavama, naročito u Zagrebu. 

Na tu temu danas je bilo riječi na pressici Nacionalnog stožera. 

"Mislim da je na prošloj sjednici Vlade bila informacija da su 24 prekršajne prijave podnesene protiv pravnih osoba u ugostiteljstvu i naplaćeno je više od 600 tisuća kuna kazni. Što se tiče ilegalnih okupljanja, tu će se dodatno angažirati policija i civilna zaštita, državni inspektorat i ja pozivam sve koji imaju informaciju da se održavaju takvi ilegalni partiji, neka se jave policiji. Policija se već pokrenula i radi izvide. Molim sve, da ne bismo kaznili sve ugostitelje, sve koji su se angažirali u primjeni mjera, koji su uložili i sredstva da bi bili u stanju održati poslovanje, sve građane i medije pozivam da obavijeste policiju, civilnu zaštitu ili državni inspektorat. Sigurno će se djelovati, i to vrlo strogo", rekao je šef stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Ministar je govorio i o mogućim novim mjerama:

"Ako u ovom tjednu ne zabilježimo početak trenda smanjenja novozaraženih, razmotrili bismo neke nove mjere. Ne bih konkretno govorio o njima u ovom trenutku. Mogu se odnositi na dodatnu restrikciju broja ljudi na okupljanjima, eventualno skraćenje rada nekih djelatnosti, mogućnost i obvezu da se radi što više od doma, smjenski rad...", rekao je Božinović. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater