COVID-19

BOŽINOVIĆ: Naši se životi mijenjaju, ne samo za sljedećih par tjedana, VEĆ NA DUŽE RAZDOBLJE

| Autor: Portal Glas Istre
(FAH)

(FAH)


Na jutrošnjoj konferenciji za novinare nacionalnog Stožera civilne zaštite ministar Davor Božinović rekao je:

- Naše mjere i sve odluke koje se donose daju rezultate, no ne smijemo se ni trenutka opustiti niti podcijeniti neprijatelja.

Svaki građanin i poslodavac, svi moramo shvatiti da se naši životi se mijenjaju, i oni će se sve više morati organizirati prema stručnim uputama epidemiologa, ne za sljedećih par tjedana već za duže razdoblje, a mjerilo za to nam je iskustvo Kine.

Svatko tko organizira posao morat će voditi računa je li ispunio stručne preporuke epidemiologa. Mi od prvog dana balansiramo zaštitu ljudi i održavanje ekonomskih aktivnosti, i jedno i drugo se moraju temeljiti na epidemiološkim zakonitostima.

Jedini način da se širenje virusa uspori, spriječi i jednog dana zaustavi jest poštivanje ovakvog režima života - a to su osobna higijena, socijalno distanciranje i održavanje razmaka - to nam mora postati refleks, i u tome moramo sudjelovati svi, i ako to radimo svi, prije ćemo izaći iz ove situacije, rekao je ministar Davor Božinović.

- Ovo su nove okolnosti za sve nas, nitko ovo nije predvidio, stoga je vrlo važno da budemo racionalni i da ne izvlačimo podatke iz konteksta. Optimisti smo, nadamo se da će ova epidemija jenjavati kao što se to desilo u Kini. Duže vrijeme ćemo morati živjeti s time, molim vas da budemo konstruktivni i dobronamjerni, jer jedino tako možemo pobijediti ove izazove, rekao je ministar Beroš.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater