ZAGREB

Benedikt XVI. izrazi molitvenu blizinu stradaloj Crkvi i vjernicima u Hrvatskoj

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Papa emeritus Benedikt XVI. poslao je pismo zagrebačkomu nadbiskupu kardinalu Josipu Bozaniću u kojem je izrazio snažnu molitvenu blizinu stradaloj Crkvi i vjernicima u Hrvatskoj, priopćio je u četvrtak Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

"Dragi Uzoriti gospodine, u trenutku kada sam počeo pisati nekoliko čestitarskih redaka za Novu godinu, da bih zahvalio na Vašemu lijepom pismu od 10. prosinca, do mene su doprle vijesti o potresu koji je uzrokovao brojna razaranja u Vašoj ljubljenoj Nadbiskupiji", napisao je Benedikt XVI.
  "Mogu Vam samo priopćiti svoju duboku ganutost i svoje dioništvo u boli, prouzročenoj tim neshvatljivim događajem" naglasio je i dodao kako s cijelim svojim domom moli Dijete Isusa da vidi trpljenja tolikih nedužnih osoba i da pomogne u ponovnoj izgradnji razrušenoga".
 U tome smislu svim svojim srcem prihvaćam Vašu molbu 'da blagoslovim Crkvu zagrebačku i cijelu Hrvatsku', poručio je papa emeritus Benedikt XVI.
Nakon što je papa Franjo na općoj audijenciji pozvao na "ublažavanje patnja dragomu hrvatskomu narodu" koji je pogodio potres,  i papa emeritus Bendikt XVI. poslao je pismo zagrebačkomu nadbiskupu kardinalu Josipu Bozaniću u kojem je također izrazio snažnu molitvenu blizinu stradaloj Crkvi i vjernicima.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater