ZAGREB

Balkonski prosvjed protiv Bandića u 19 sati

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Građanska inicijativa "Zagreb te zove" organizira u petak u 19 sati prosvjed protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića pod nazivom "Odstupi, kriv si, dosta je" te poziva građane da izađu na prozore i balkone i uključe se u novi u nizu prosvjeda protiv gradonačelnika.

Prosvjed će trajati pet minuta, a sve što prosvjednici trebaju učiniti jest da na svoje balkone i prozore stave prosvjedne plakate, te točno u 19 sati počnu lupati loncima, poklopcima i zviždati zviždaljkama.

Na taj način inicijativa želi gradonačelniku iskazati općenito nezadovoljstvo vođenjem grada, jer smatra da gradonačelnik nije dorastao aktualnoj kriznoj situaciji s obzirom na nedavni potres i COVID-19 pandemiju.

Na njihov poziv na prosvjed na facebooku je dosad odgovorilo 3300 ljudi, među kojima je "lupanje loncima" potvrdilo 1400, a zainteresirano ih je 1800.

"Bahatost i bezobrazluk, dosegli su vrhunac. U ovim teškim vremenima kada volonteri,udruge i inicijative rade od 0-24 kako bi pomogli svome gradu, kvazigradonačelnik mu okreće leđa", stoji u pozivu građanima.

"Samouvjeren u činjenici da su zabranjena javna okupljanja, ruga se stanovnicima grada koji nije nikada volio, ni poštivao. Osim što se na njemu obogatio", dodaje se.

Građane stoga pozivaju da uzmu zviždaljke u ruke i stave transparente na balkone i prozore.

"Neka nas čuje i on i vladajući, koji s obzirom na krizno razdoblje mogu gradonačelnika smijeniti s dužnosti. Odstupi, kriv si, dosta je! Ti si najgora elementarna nepogoda koja je zadesila Zagreb ikada", poručuju gradonačelniku iz inicijative.

Budući da javna okupljanja i govori trenutno nisu mogući, Inicijativa objavljuje video snimke izjava podrške, među ostalima i HNS-ovog gradskog zastupnika Tomislava Stojaka, SDP-ovog gradskpog zastupnika Mateja Mišića, arhitektice Marine Pavković, glumca Damira Šabana, komičarke Marine Orsag, gradskih zastupnika Marka Torjanca i Tomislava Tomaševića (Zagreb je naš).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini