OSIJEK

Anušić u Osijeku otvorio turističku manifestaciju HeadOnEast

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Osječko-baranjski župan Ivan Anušić u petak je u vrtu osječkog Muzeja likovnih umjetnosti otvorio HeadOnEast - dvodnevnu turističku manifestaciju koja obuhvaća sve segmente turističke ponude i po četvrti se puta održava u Osijeku.

Organizatori su Osječko-baranjska županija i županijska Turistička zajednica,  uz partnere Grad Osijek i TZ Grada Osijeka te Hrvatsku agenciju za poljoprivredu i hranu i brojne udruge i sudionike iz nevladina sektora.

"HeadOnEast (odnosno Hedonist) je započeo prvi puta prije četiri godine kada je Osijek bio domaćin Dana Hrvatskog turizma i kada smo vidjeli da imamo potencijala,  da se znamo baviti turizmom i da je to još uvijek neodškrinuta niša za nas", rekao je župan Anušić.

Nakon toga, istaknuo je, krenulo se smjerom da je Slavonija i Baranja, cijeli istok Hrvatske, turistička destinacija.

Naglašava kako Slavonija ima ogromne potencijale za ruralni turizam koji su, međutim, još nedovoljno iskorišteni. Iz mjeseca u mjesec Osječko-baranjska županija ima sve više gostiju, infrastruktura se nadograđuje i kreiraju se nove manifestacije, rekao je.

Želimo međutim biti kontinentalna turistička destinacija kroz cijelu godinu i idemo ogromnim koracima prema tome, dodao je župan Anušić.

Ivana Jurić direktorica županijske Turističke zajednice  kaže kako su ovakve manifestacije vrlo vrijedne kao pozivnica za destinacije.

"Hedonist objedinjuje sve što destinacija jeste, komunicira se kroz našu brend platformu i u jednom suvremenom kontekstu se nudi sve ono što Slavonija i Baranja jesu i u tradicionalnom i u suvremenom smislu", objašnjava Jurić.

Naglašava kako su turistički rezultati trenutačno na razini rekordne 2019. godine, a još se očekuje i drugi dio turističke sezone, koji je tradicionalno na kontinentu najuspješnija u listopadu.

Predstavljena  fotomonografija „Slavonija u mojim očima“

Na otvorenju je predstavljena i fotomonografija „Slavonija u mojim očima“, čiji su je autori Antonija Huljev i Ilija Stanušić darovali Osječko-baranjskoj županiji.

Organizatori poručuju da se tijekom dvodnevnog festivala na jednom mjestu nudi najbolje od Slavonije i Baranje,  a za sve hedoniste pripremljen je kraljevski doček prepun glazbe, pića, delicija i umjetnosti.

I prije službenog otvorenja manifestacija je krenula s glavne osječke Tržnice, gdje su posjetitelji mogli uživati u cooking showu pod nazivom „Najbolje ribe su na Istoku“ kojega su zajednički organizirali Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH) i Regionalnog centra kompetencija Ugostiteljsko-turističke škole Osijek.


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater