SPLIT

Ante Franić (SDP): Gradonačelnik Ivica Puljak nema moju podršku

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Vijećnik SDP-a u splitskom Gradskom vijeću Ante Franić, koji je bio dio vladajuće većine od 18 vijećnika, u srijedu na večer je izvijestio kako gradonačelnik Ivica  Puljak iz stranke Centar  nema njegovu potporu.

"Ivica Puljak nije promjena kojoj su se građani Splita nadali, nije gradonačelnik koji može pokrenuti Grad i kao takav nema moju podršku u Gradskom vijeću. Od najavljenog 'centra svita' obitelj Puljak postala je 'centar Splita'," napisao je Franić na svojoj Facebook stranici.

SDP-ov vijećnik je oštro kritizirao prvih 100 dana  nove vlasti u Splitu na čelu s gradonačelnikom Puljkom. Po njegovom tumačenju u prvih 100 dana nove vlasti nismo vidjeli nikakav pozitivan pomak nego su tih 100 dana obilježili "populizam, laži, netransparentnost i politički revanšizam."

"Uspavanom gradu koji desetljećima stagnira ne trebaju ljudi kojima ni 100 dana nije dovoljno za buđenje i po svemu sudeći novi izbori su jedino rješenje", poručio je Franić.

Franić je otkazivanje potpore gradonačelniku objavio noć uoči sjednice splitskog  Gradskog vijeća  koja je zakazana za  četvrtak u 9 sati.

Franićevim uskraćivanjem potpore gradonačelniku Puljku ne se ugrožava opstanak vladajuće većine u splitskom Gradskom vijeću koja se sada s 18 smanjila  na  17  od ukupno 31 vijećnika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of