ZAGREB

Škare Ožbolt: Želim pametan Zagreb na čelu s mladim ljudima

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Vesna Škare Ožbolt predstavila je u subotu svoju kandidaturu za gradonačelnicu Grada Zagreba, naglasivši da će joj prvi potez biti obnova grada te će na lokalne izbore izaći samostalno sa svojim timom mladih stručnjaka.

Istaknula je kako je ona pravnica, bivša saborska zastupnica, ministrica pravosuđa i savjetnica predsjednika Republike za politička pitanja, ali i osoba s velikim strukovnim iskustvom, ekonomski neovisna i s vlastitim političkim interesima.

"Smatram da razvojni put Zagreba zaostaje za drugim europskim gradovima. Vizija je da Grad Zagreb bude u srednjoeuropskoj regiji mjesto regionalnog partnerskog i suradničkog okupljanja, inovativnog karaktera, prepoznatljiv kao poželjan i ugodan suputnik u životu svojih građana", stoji u priopćenju Škare Ožbolt.

Razvoj Zagreba vidi u paradigmi zelenog gospodarstva, pametnim gradovima te inovacijama i transferima tehnologije stavljene u funkciju rasta bruto domaćeg proizvoda, što smatra da će Zagrebu donijeti napredniju kvalitetu života.

"Želim da Zagrepčani imaju kvalitetan život, bez opterećenja korupcijama i podobnim interesima. Zato želim koalirati sa samim građanima koji će biti moj najvažniji savez", navodi se Škare Ožbolt.

Zagreb grad na štakama

Prva mjera koju želi provesti je sanacija šteta od potresa, istaknuvši da je Zagreb "grad na štakama".

Gradu je predložila da potpiše ugovore o suradnji s komercijalnim bankama koje bi omogućile povoljne kredite za građane u svrhu protupotresne obnove nekretnina, dodavši da 20 posto kredita bude beskamatno, što bi subvencionirao Grad Zagreb.

Članica tima Škare Ožbolt, arhitektica Gordana Domić istaknula je kako država nije na vrijeme započela s pripremama za početak korištenja sredstava pomoći iz Fonda solidarnosti EU-a, čiji je rok za korištenje 18 mjeseci, i to za obnovu javnih objekata.

"Bit ćemo brži i efikasniji, ne želimo neizvjesnost i neznanje građana, donosit ćemo odluke jasno, transparentno i redovito. U slučajevima katastrofa mora se upravljati i moraju se poduzimati mjere i akcije učinkovito i odgovorno", dodaje Domić.

Škare Ožbolt je naglasila kako suradnju sa ostalim strankama vidi upravo kroz projekte, smatrajući da je Zagreb puno veći od malih stranačkih interesa. "S timom mladih stručnjaka želim razvijati samoodrživ grad ugodan za život", dodaje.

Istaknula je da je njen tim sastavljen od pretežito nestranačkih i apolitičkih mladih stručnjaka s novim vizijama, idejama i znanjima koje će svojim iskustvom i realizirati.

Škare Ožbolt je zaključno poručila kako će u prvih 100 dana rada kao nova gradonačelnica započeti sa sustavnom obnovom te će uvesti transparentno upravljanje Gradom, pritom prikazujući sve njegove troškove.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater