ANDRAŠEVEC

Andraševec: Premještaj štićenika iz 'Zelene oaze' u druge domove

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Iz Doma za starije i nemoćne osobe 'Zelena oaza', u kojem je u jučerašnjem požaru smrtno stradalo šestero korisnika, u nedjelju je počeo najavljeni premještaj korisnika u Dom Lobor-grad, a na raspolaganju su im i drugi domovi, doznaje se od ravnateljice Centra za socijalnu skrb Donja Stubica Stanke Erdelje.

Erdelja je Hini kazala da je većina od 21 korisnika već izmještena.

„Neki od njih već su preseljeni u svoje domove, budući da su njihova djeca ili rodbina došli po njih i odveli ih kućama, a za ostale ćemo korisnike organizirati prijevoz sanitetskim vozilima u Dom za odrasle osobe Lobor -grad”, kazala je Erdelja dodavši da je dio korisnika već stigao u Lobor gdje je za njih sve organizirano.

Osim Lobora, kaže, imaju na raspolaganju i druge domove, a očekuje i nada se da će svi korisnici 'Zelene oaze' biti preseljeni do kraja dana.

Istaknula je i kako je svima u Centru najvažnije da ljudi, od kojih su mnogi još pod stresom, budu zbrinuti te da će učiniti sve da tako i bude.

„Lijepo je da su došli članovi njihovih obitelji i pružili im pomoć, a to i mi radimo kako bismo svi zajedno lakše prebrodili ovo teško razdoblje. Ima tu i pokretnih, i polupokretnih osoba, a većina nepokretnih kojima rodbina nije mogla pronaći adekvatan smještaj ide u Lobor”, rekla je ravnateljica donjostubičkog Centra za socijalnu skrb.

Smještaj u Lobor-gradu ili drugim domovima, odnosno povratak starijih osoba kućama tek je privremeno rješenje kojim se obiteljima omogućuje određeno vremensko razdoblje tijekom kojeg sami mogu pronaći novi dom za starije članove svojih obitelji, pojasnila je Erdelja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater