RAVNATELJICA KLINIKE "FRAN MIHALJEVIĆ"

ALEMKA MARKOTIĆ NAKON GOTOVO REKORNOG BROJA NOVOZARAŽENIH: "Vjerujem da ćemo ovo brzo riješiti". Govorila je i o vraćanju strožih mjera

| Autor: Glas Istre

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr.Fran Mihaljević" Alemka Markotić rekla je u razgovoru za N1 da je s virusom tako, "ako mu ostavimo neki prostor da može ući, on će ući".

"Imamo dva žarišta, jedno je u Đakovu, a drugo u bolnici Sv. Ivan i to nosi više od polovice bolesnika danas zabilježenih u Hrvatskoj. Ostalo su pojedinačni slučajevi", rekla je Markotić.

"Ne možemo svakih deset dana mijenjati stav je li ovaj virus opasan ili nije. Mi kontinuirano imamo stav da virus jest opasan, 20-ak posto je u dosta velikom riziku, to su rizične skupine. Vidjeli ste da smo se na izvrstan način s tim nosili i prije i vjerujem da ćemo i sad ovo brzo riješiti", rekla je Markotić.

Što se tiče nošenja maske, rekla je da ona nije za kažnjavanje ljudi. "Normalnije mi je da za 5-10 kuna čovjek kupi masku, nego daje 500 ili 1.000 kuna za kaznu", rekla je Markotić, dodavši da je jasno da su maske u pojedinim situacijama štitile ljude te da je to dokazano.

Upitana hoće li biti uvođenja strožih mjera, Markotić je rekla da to ovisi o nekoliko stvari.

"Sve će ovisiti o tome gdje će virus ulaziti, koliki će rizik biti i onda će se po tome selektivno mjere uvoditi. I onda kad smo puno manje znali o virusu, išli smo selektivno i postupno, komunicirajući s ljudima razloge zašto to radimo. Tako će biti i ovaj put", rekla je Markotić za N1.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater