ZAGREB

Ahmetović (SDP): Matijanić je žrtva beskrupuloznosti pojedinaca

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Saborska zastupnica SDP-a Mirela Ahmetović  obrušila se u ponedjeljak na ministra zdravstva Vilija Beroša te ustvrdila da je umrli novinar Vladimir Matijanića žrtva beskrupuloznosti pojedinaca u hrvatskom zdravstvu, a takvo zdravstvo slika je i prilika nesposobne vlasti.

„Matijanića ništa ne može vratiti, ali na isti način kako je beskrupuloznu vlast proganjao svojim tekstovima, proganjat će je i mrtav. Za to se mi ostali itekako moramo pobrinuti”, objavila je Ahmetović na Facebooku.

"Nakon mučnih redaka o okolnostima smrti novinara Vladimira Matijanića, nakon snimki razgovora koji upućuju na nonšalanciju, nebrigu i nevjerojatnu razinu prijezira, ostaje nam samo pitanje: zašto? Zašto je čovjek morao umrijeti u mukama?”, napisala je .

Kaže da  „PR-ovsko potezanje inspekcije” ministra Beroša, izvidi DORH-a , ni „bezobrazno laganje” u sustavu neće dati odgovor na to pitanje.

„Ministar Beroš svojim neradom, lažima i PR-ovskim blagoglagoljivim glupostima cijeli je zdravstveni sustav pretvorio u koncentracijski logor za pacijente", napisala je.

Izostanak bilo kakve odgovornosti od strane ministra zaduženog za resor koji se na očigled raspada dok ljudi umiru, svjedoči o tome kako je zdravlje hrvatskih građana bagatelizirano, stoji u Facebook objavi.

„Odgovornost na ovakvom zdravstvu leži na ministru zdravstva, odgovornost za ovako nesposobnog ministra leži na Andreju Plenkoviću. Čime ga to Beroš drži u šaci, ne znamo, ali saznat ćemo”, poručila je zastupnica SDP-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater