ZAGREB

Ahmetović Plenkoviću: Pazite da ne završite kao Sanader

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Saborska zastupnica SDP-a Mirela Ahmetović u srijedu je tijekom "aktualnog prijepodneva" rekla premijeru Andreju Plenkoviću, nezadovoljna njegovim odgovorom na pitanje o suradnji HDZ-a i Milana Bandića, da pripazi kako ne bi završio kao bivši premijer Ivo Sanader.

Plenković je Ahmetović kazao da ga podsjeća na bivšeg SDP-ovog zastupnika Gordana Marasa, koji je u Saboru često otvarao zagrebačke teme.

Ahmetović: Izgubili ste moralni kompas

"Ne znam zašto vi, koji dolazite s otoka Krka, otvarate temu koja nema veze s tom izbornom jedinicom", rekao je Plenković uputivši Ahmetović da pitanja o Zagrebu postavlja u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

"Vaše aluzije o političkoj zaštiti razotkrivaju kako vi na to gledate", dodao je i predložio joj temu o, primjerice, LNG-u.

O LNG-u smo mogli razgovarati kad se to dogodilo, a tada niste htjeli razgovarati. Nikada niste stupili sa mnom u kontakt, odvratila mu je Ahmetović.

"Izgubili ste moralni kompas. Ničija nije gorila do zore, pa neće ni vaša, jednom ćete morati stati pred građane i odgovarati za sve koruptivne radnje koje se dešavaju pod vašim patronatom. Neodoljivo me podsjećate na ratnog profitera Ivu Sanadera, pazite da ne završite kao on", poručila je Ahmetović.

Plenković: Želim da se tema oko vjetroelektrana potpuno rasvijetli

Plenković je tijekom "aktualnog  prijepodneva" poručio kako želi da se tema oko vjetroelektrana potpuno rasvijetli, odgovarajući Ivani Posavec Krivec (SDP) na upit o dogovoru povlaštenih cijena za vjetroelektrane u kabinetu ministra Tomislava Ćorića .

"Što se tiče borbe protiv korupcije, najbolja borba je da DORH, USKOK, PNUSKOK i policija rade svoj posao u potpunosti samostalno i profesionalno i da njihov rad donosi rezultate", istaknuo je Plenković.

U vezi moguće odgovornosti Ćorića kaže kako želi da se tema vjetroelektrana rasvijetli i razmota klupko od 2003., kada je projekt krenuo.

"'Ajmo staviti sve na stol pa vidjeti tko je i kakve odluke donosio", kazao je Plenković braneći Ćorića za kojeg kaže da se više puta o tome očitovao i da, koliko razumije, nije imao ništa s tim.

Zekanović: Neprimjereno je naslađivati se nečijom bolešću

Zastupniku Hrvatskih suverenista Hrvoju Zekanoviću, koji je ponovno negodovao zbog nošenja maske, Plenković je rekao kako mu je drago što se oporavio o korone.

"U jednom trenutku je bilo 'koronom protiv korone', a onda teška bolest", komentirao je Plenković i dodao kako pitanja o maskama u Saboru prepušta Saboru.

Zekanović je ocijenio neprimjerenim naslađivati se s nečijom bolešću. "I vi ste bili bolesni 90-ih godina pa ste ozdravili, meni je drago da ste ozdravili, ali ja se nikada s tim ne bih naslađivao”, uzvratio je Zekanović.

Što se tiče pitanja o generalu Milivoju Petkoviću, koji je u Haagu, Plenković je Zekanovića uputio na Ministarstvo pravosuđa.

Ministar prometa i infrastrukture Oleg Butković nabrojao je mjere koje je Vlada poduzela za spas gospodarstva te najavio da će nastaviti apelirati na leasing kuće da za tvrtke koje se bave povremenim prijevozom putnika odobre moratorij na kamate.

Malenica najavio racionalizaciju javne uprave

"Nismo za to nadležni, ali smo apelirali na leasing kuće da prihvate taj prijedlog, dio ih je to prihvatio", kazao je Butković odgovarajući na pitanje Peri Ćosiću (HDZ).

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Nataša Tramišak obećala je, vezano za korištenje EU fondova, da će nastaviti tražiti rješenja kako bi se jedinicama lokalne samouprave omogućili dodatni izbori sufinanciranja lokalnih projekata, kao i da će se nastaviti kroz projekte ulagati u otoke.

Ministar pravosuđa Ivan Malenica najavio je zakonske izmjene radi racionalizacije javne uprave. Izmjenama zakona smanjit će se broj zamjenika lokalnih dužnosnika za 645, broj članova lokalnih predstavničkih tijela za 20 posto, a lokalne jedinice fiskalno ojačati za oko 100 milijuna kuna, kazao je.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom