ministar obrane

Anušić: Nastavljamo poboljšavati uvjete života i rada pripadnika HV-a

| Autor: Hina
Ivan Anušić (Snimio Borna Jaksic/Pixsell)

Ivan Anušić (Snimio Borna Jaksic/Pixsell)


Ministar obrane Ivan Anušić poručio je u utorak, prilikom posjeta Tenkovskoj bojnoj Kune u vojarni 3. gardijske brigade "Kune", kako se nastavlja rad na poboljšanju uvjeta života i rada pripadnika HV-a, a najavio je i kako će posjetiti sve vojarne i postrojbe jer želi znati kako žive i rade.

"Želim znati kako danas žive i u kojim uvjetima rade pripadnici Hrvatske vojske te kako i na koji način im možemo dodatno poboljšati uvjete života i rada“, rekao je resorni ministar.

S njim je, kako se navodi u priopćenju Ministarstva obrane, u radnom posjetu bio i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Tihomir Kundid koji je istaknuo kako od pripadnika Hrvatske vojske očekuje da budu na besprijekornoj razini obučenosti i spremnosti.

“Prije svega fokus i posvećenost obučnom procesu. To je imperativ koji nema alternativu”, rekao je Kundid.

Nedavno su povećani koeficijenti djelatnim vojnim osobama na prijedlog Ministarstva obrane, čime su povećane plaće pripadnicima Hrvatske vojske.

"Radimo sve kako bismo vam osigurali još bolje uvjete rada i još viši životni standard”, rekao je Anušić i dodao da zadaci koji su pred Hrvatskom vojskom nisu jednostavni te je cilj osigurati uvjete da pripadnici vojske budu zadovoljni i motivirani.

Ministar Anušić i general Kundid obišli su pripadnike bojne koji su na obuci te smještajne kapacitete, hangare borbene i neborbene tehnike i tehničku radionicu Zapovjedništva za potporu koja se nalazi u vojarni u Đakovu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter