ministar unutarnjih poslova

Božinović otvorio 28. po redu Plazma Sportske igre mladih

| Autor: Hina
Davor Božinović (Snimila Neva Zganec/Pixsell)

Davor Božinović (Snimila Neva Zganec/Pixsell)


Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović otvorio je u petak u Zaprešiću 28. Plazma Sportske igre mladih (SIM), istaknuvši da je ta manifestacija kroz svojih 28 godina održavanja okupila više od dva i pol milijuna djece i mladih.

''Posljednjih 14 godina sam na svim otvaranjima jer ovo je manifestacija koju treba podržavati. Ništa ne može biti ljepše nego raditi s djecom, odmalena ih učiti pozitivnim navikama i učiti ih da budu natjecatelji, da se bave sportom, ali i da njeguju fair-play te da stječu prijatelje za cijeli život'', kazao je Božinović.

Uz Božinovića, zajednički plamen Sportskih igara mladih zapalili su predsjednik SIM-a Zdravko Marić, voditeljica Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Zrinka Ujević i zaprešički gradonačelnik Željko Turk.

Ministarstvo unutarnjih poslova je partner SIM-a niz godina, a posebice Služba za prevenciju Ravnateljstva policije, koja sa SIM-om surađuje na preventivnim aspektima igara.

Najmasovnija europska sportska manifestacija djece i mladih

Sportske igre mladih postoje od 1996. godine, a u 28 godina razvile su se od lokalnog sportskog događaja do međunarodne sportske manifestacije koja je sveukupno okupila više od 2,7 milijuna sudionika te se već šestu godinu za redom smatra najmasovnijom sportskom manifestacijom u Europi za djecu i mlade.

Svoje međunarodno širenje započele su 2010. godine u Bosnu i Hercegovinu, 2013. godine u Srbiju, a od ove godine aktivne su i u Sloveniji. Samo ove godine očekuje su sudjelovanje oko 310.000 djece i mladih.

Cilj Sportskih igara je kroz druženje i sport promicati zdrave stilove života i opće prihvaćene društvene vrijednosti (multikulturalizam, tolerancija, uvažavanje različitosti). Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje.

Vizija Sportskih igara mladih je postati najbrojnija globalna manifestacija za djecu i mlade, a misija kroz sport promovirati toleranciju, prijateljstvo, solidarnost i fer igru, prevenirati rizično ponašanje, kao i educirati o svim aspektima društvene i okolišne održivosti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum