objava izazvala niz komentara

Hrvatica u Njemačkoj: "Zarađujem 1.800 eura, a u Hrvatskoj misle da sam potplaćena"

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Hrvatica koja živi i radi u Njemačkoj požalila se na društvenim mrežama da pojedinci u Hrvatskoj misle da je potplaćena. Kako je navela, radi na 80 posto radnog vremena i mjesečno zaradi između 1.700 i 1.800 eura. U Njemačkoj je od 2017. godine te nikad nije bila nezaposlena, piše Fenix magazin.

Radila je kao čistačica, ispomoć u kućanstvu, brinula o starijim osobama. Navela je i da je njezina situacija dobra te da nema dugova i da zna raspolagati s novcem. “Pojedinci u mojoj domovini misle kako sam slabo plaćena jer u Njemačkoj morate imati plaću od 2.500 eura ma što radili, budući da su svi poslovi dobro plaćeni. Mentalitet nam je grozan”, navela je. Trenutno radi u sustavu njege te je, kako navodi, opet imala raspravu o plaćama. “Gdje je problem? Zarađujem li premalo ili je problem naš mentalitet?”, zapitala se. Objava je u vrlo kratkom roku prikupila niz komentara.

Većina komentatora navela je da se radi o dobroj zaradi budući da radi na nepuno radno vrijeme. Javio se i niz stranaca koji su također rekli da se susreću s istim problemom sa svojim sunarodnjacima, a javilo se i nekoliko Hrvata koji su potvrdili da su se i oni susreli sa sličnim situacijama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum