Ukranian Classical Ballet

U Gospiću večeras odigrani birani fragmenti dviju baletnih predstava kao dio bogatog Adventa

| Autor: Marin Smolčić
(Snimio N. Mraović)

(Snimio N. Mraović)


Iako žitelji Gospića i okolice nemaju učestale prigode gledati i uživati u mastralnim baletnim predstavama to im se omogućilo u baletnoj bajci Orašar i Trnoružica u izvedbi Ukranian Classical Ballet održanoj večeras u velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta „dr. Ante Starčević“.

U ovom slučaju se ne može koristiti uzrečica po kojoj se za ovu predstavu tražila karta više“ jer se doslovno tražilo nekoliko sredova stolica više. Naime, organizatori su zbog velikog zanimanja publike morali sasvim promijeniti raspored sjedenja, ubacuvši pri tome dva nova reda, uz popunjene uobičajene prolaze iz među redova. Tako se u dvorani umjesto redovnih 400 stolica osiguralo gotovo 600.

(Snimio N. Mraović)(Snimio N. Mraović)

A balet? Bila je rijetko viđena božićna bajka ispričana znalačkom baletnom koreografijom jednog od najpoznatijih koreografa, baletnog majstora i laureata mnogobrojnih nagrada i međunarodnih priznanja – Valerija Petroviča Kovtuna. Solisti baleta su zaslužni umjetnici Ukrajine te nositelji brojnih baletnih nagrada i priznanja. Pozivi na bis dogodili su se večeras nekoliko puta, a zahvalna publika je umjetnički ekipu pozdravila frenetičnim pljeskom ne štedeći dlanove.

(Snimio N. Mraović)(Snimio N. Mraović)

Baletna trupa Ukrainian Classical Ballet u svojem umjetničkom izražavanju čuva tradiciju klasičnog baleta, ali i spremno prihvaća elemente moderne koreografije pa će ova velika božićna bajka zasigurno i ove zime svima pružiti svakako nezaboravan doživljaj. Večeras je publika u Gospiću to spremno osjetila i nagradila.

(Snimio N. Mraović)(Snimio N. Mraović)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter