RJEŠENJE ZA POSKUPLJENJE

Ministar Filipović vjeruje u dogovor: Neki su trgovci svjesni da trebaju spustiti cijene

| Autor: Hina
(Snimio Davor Kovačević / Novi list)

(Snimio Davor Kovačević / Novi list)


Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović potvrdio je u ponedjeljak da će se sutra održati sastanak s predstavnicima trgovačkih lanaca i istaknuo da vjeruje u dogovor o cijenama, s obzirom da postoji inicijativa da se cijene određenih artikala vrate na razinu s kraja prošle godine.

Kazao je kako je s nekim trgovcima već razgovarao i kako postoje trgovci “koji su svjesni da trebaju preuzeti dio odgovornosti kada se govori o visini cijena”.

“Vjerujem da ćemo postići dogovor”, rekao je Filipović uoči sjednice predsjedništva HDZ-a.

I potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković danas je potvrdio da će se sutra održati sastanak s predstavnicima trgovačkih lanaca.

“S njima će se obaviti razgovor, budući da postoji na ‘individualnoj razini’ razgovor s jednim trgovačkim lancem, ne samo jednim nego ih već ima i više, koji su spremni vratiti cijene na razinu 31. prosinca 2022. godine”, izjavio je Butković.

Jutarnji list danas piše da će Ministarstvo gospodarstva tražiti od velikih trgovaca da vrate veći dio cijena za neke od 360 namirnica koje se nalaze u aplikaciji “Kretanje cijena” i to na one razine koje su bile na dan 31. prosinca prošle godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter