u vojnoj bazi u zemuniku

Probio ogradu pa se vozio po pisti? Promptno je odvezen na psihijatriju

| Autor: Glas Istre
Vojarna u Zemuniku (foto: Luka Gerlanc/Cropix)

Vojarna u Zemuniku (foto: Luka Gerlanc/Cropix)


Prije nekoliko dana muškarac je navodno vozilom probio zaštitnu ogradu vojne baze Zemunik kod Zadra, piše tportal.

Tu informaciju objavio je lokalni portal 057info. Iako portal piše da je muškarac odvezen u psihijatrijsku bolnicu, pa se može pretpostaviti da nije bila riječ o nekoj vrsti terorističkog napada, ipak je bila riječ o ugrožavanju sigurnosti ljudstva i prometa u vojnoj bazi države članice NATO-a. Vojna baza u Zemuniku dijeli pistu s civilnom Zračnom lukom Zadar.

S obzirom na ozbiljnost situacije, tportal je poslao upit Ministarstvu obrane o potvrdi incidenta, kako je on okončan i je li intervenirala Vojna policija. Također su pitali kakva je prijava podnesena protiv muškarca koji je izazvao incident te je li u njemu bilo elemenata koji bi zahtijevali pojačavanje sigurnosti u vojnoj bazi. Pitali su i zašto MORH o incidentu nije izvijestio javnost. Iz MORH-a su potvrdili da je došlo do incidenta u bazi, ali nisu željeli otkriti detalje.

'Vezano za Vaš upit možemo Vas izvijestiti kako Oružane snage Republike Hrvatske vrše utvrđivanje svih relevantnih okolnosti događaja u vojarni 'Pukovnik Mirko Vukušić' u Zemuniku. Po završetku, Oružane snage RH izvijestit će Ministarstvo obrane o utvrđenom. Slijedom navedenog, Ministarstvo obrane u ovom trenutku ne može iznositi više informacija', stoji u odgovoru MORH-a.

Vojarna je u javnosti poznata, među ostalim, kao dom hrvatske protupožarne eskadrile kanadera i zračnih traktora te svjetski poznate akroskupine Krila oluje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater