SPLIT; 7. lipnja 2023. (Hina) - Bivši veslač Igor Boraska opovrgnuo je u srijedu optužbu zamjenika splitskoga gradonačelnika Bojana Ivoševića da je verbalno napao pročelnicu Upravnog odjela za Gradsku imovinu Maju Đerek zbog revizije korištenja gradskih stanova

Boraska opovrgava Ivoševića, Đerek: Boraska je prekršio pravilnik

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Bivši veslač Igor Boraska opovrgnuo je u srijedu optužbu zamjenika splitskoga gradonačelnika Bojana Ivoševića da je verbalno napao pročelnicu Upravnog odjela za Gradsku imovinu Maju Đerek zbog revizije korištenja gradskih stanova, dok Đerek tvrdi da je Boraska prekršio pravilnik.

"Došao sam jučer iza 15 sati u Banovinu i zaustavio se na nekoliko minuta kod gospođe Đereki i upitao je li promijenila stav o otkazu ugovora," rekao je Borska Hini  u vezi razgovora sa Đerek o ugovorima o najmu gradskih stanova.

Po njegovim tvrdnjama, Đerek je pogodovala nekim osobama, dok su drugi zbog tih izmjena oštećeni.  "Izmjene pravilnika nisu ni bile na Gradskom vijeću, ali ona je ostala pri svome stavu, dakle radi se o običnoj diskusiji, čak i bez povišenih tonova," tvrdi Boraska.

Ivošević je danas na svojoj facebook stranici ustvrdio da je Boraska verbalno napao Đerek

"Gospodine Boraska idući put kad poželite napasti nekoga u Gradskoj upravi zbog obavljanja njihova posla pozivam vas u moj ured, trebat ćete se penjati dva kata manje i u uredu nećete naći ženu na kojoj ćete se iživljavati, već fizički ravnopravnog sugovornika," poručio je Ivošević Boraski.

Boraska je odgovorio kako je Ivošević "prijavljen za iživljavanje i prijetnje ženama, tj. novinarki Slobodne  Dalmacije". "Ivoševićev poziv na fizički sukob neću ni komentirati, na takve stvari smo već navikli od njega," kazao je.

Đerek: Ugovor je otkazan jer su pronađene dvije nekretnine

Pročelnica Upravnog odjela za gradsku imovinu Maja Đerek rekla je Hini da oko tog slučaja ne bi dizala veliku dramu jer je očekivala napade i prijetnje, poručivši - kada godinama nije učinjena revizija ničega onda se svašta nađe.

"Ne bih dizala dramu oko ovoga, samo bi rekla da ću nastaviti postupati po zakonu i propisima Splita, te da ću prema svima postupati jednako. Ako se dogodi, kao u slučaju Boraske, da se prekršio pravilnik o davanju stanova u najam, jer su njemu i članovima obitelji pronađene dvije nekretnine, otkazat će se ugovor, kao što sam i napravila", rekla je Đerek.

Boraska joj je kazao da ne želi predati stan i najavio da će ga otkupiti, te da će se u tom slučaju pokrenuti svi postupci. No, poručila je, ne može se samo tako "banuti" u njen ured, treba se najaviti na porti Banovine, a može i obratiti službenim dopisom.

Bilo kakvi pritisci na mene kao službenu osobu ubuduće će biti prijavljeni nadležnim tijelima. Prema svima ću i dalje postupati na isti način, sukladno zakonima i propisima, kaže Đerek.

Smatra da je Boraska najvjerojatnije nezadovoljan jer je u javnim evidencijama, odnosno zemljišnim knjigama, vidjela da članovi njegove obitelji imaju nekretnine.

"Očito je nezadovoljan onim što je izašlo na vidjelo, pa je svoje nezadovoljstvo verbalno izrazio", kaže Đerek.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum