SPLIT

Split: Osigurati sredstva za 52 rampe za invalide i dva raskrižja za slabovidne

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Splitsko Gradsko vijeće je u petak jednoglasno prihvatilo zaključak da se iz gradskog proračuna osiguraju sredstva za 52 rampe u tom gradu u sklopu nogostupa za osobe s  invaliditetom te za dva raskrižja koja bi se prilagodila za slabovidne i slijepe osobe.

Za takvu odluku  glasovalo je svih 23-oje nazočnih vijećnika na završetku tematske sjednice Gradskog vijeća na kojoj se raspravljalo o socijalnim potrebama u Splitu.

Splitsko Gradsko vijeće je također jednoglasno podržalo odluku da zvučni semafori trebaju raditi svih 24 sata dnevno ali da se u razdoblju od 22 sata do 7 sati ujutro snizi glasnoća tih semafora

Gradsko je vijeće preporučilo mjerodavnim službama Grada Splita  da projektiranja novih parking mjesta budu sukladna s novim tehničkim propisom  o osiguranju pristupačnosti građevnima osobama  s invaliditetom i  smanjenom pokretljivošću.

Predloženo je tvrtki Promet da od kraja listopad ove godine razradi model prijevoza osoba  s invaliditetom.
Zaključeno je da se po završetku ugradnje podzemnih spremnika za otpad omogući pristupačnost tim spremnicima osobama s invaliditetom.

Splitsko je Gradsko vijeće također izglasalo da se za 86 žitelja u Domu za starije osobe, koje je sagradio splitski škver za svoj radnike, izrade aneksi ugovora o najmu tako da im se omogući najam tog prostora  doživotno, to jest i nakon 2032. godine kad istječe postojeći Ugovor u najmu.

Vijećnici su se suglasili kako je potrebno s HEP-om postići odgovor o sniženju cijena za struju koju plaćaju žitelji tog Doma te je istaknuto kako neki od njih mjesečno plaćaju 90 eura za struju za prostor od 13 četvornih metara.

U  raspravi o socijalnim potrebama pomaganja najstarijima u Splitu iznesen je podatak kako je u tom  gradu čak 23 posto pučanstva starije od 65 godina.


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater