ZAGREB

Predsjednik Milanović susreo se s gradonačelnikom Labina i predstavnicima mladih

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednik Republike Zoran Milanović u srijedu je razgovarao s gradonačelnikom Labina Valterom Glavičićem, koji mu je predstavio aktivnosti Gradskog vijeća mladih u kojem su predstavnici tri labinske škole.

Vijeće mladih čini 21 učenik izabran u svakom razrednom odjeljenju u osnovnim školama ''Matija Vlaćić'' i ''Ivo Lola Ribar'' te srednje škole ''Mate Blažina'' , pojasnio je gradonačelnik Glavičić

Sudjelovanjem u radu Gradskog vijeća mladih učenici uče o toleranciji, boljoj komunikaciji, izražavanju vlastitih stavova, slobodi govora, javnom nastupu, timskom radu, boljem povezivanju škola u Labinu, dodala je voditeljica vijeća u Osnovnoj školi ''Matije Vlačića'' Silvija Česnik.

Rad Vijeća provodi se u okviru projekta ''Labin - Zdravi grad'', a kroz 20 godina rada održano je četrdesetak sjednica na razne teme, na kojima su sudjelovali i pročelnici Gradskih ureda.

Predstavnici Gradskog vijeća mladih kazali su predsjedniku da žele utjecati na promjene unutar lokalne zajednice i otvoriti aktivnu komunikaciju između tijela gradske vlasti i mladih ljudi.

Nakon predstavljanja, predsjednik Milanović je odgovarao je na pitanja učenika, stoji u priopćenju iz Ureda predsjednika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini