u jednoj školi u hrvatskoj

Profesorica pričala učenicima kako se drogirala i tukla u bolnici, drapala sve sa sebe

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Roditelji učenika jedne srednje škole prozivaju tamošnju profesoricu za neprofesionalnost. Djeci je prepričavala svoje iskustvo nakon konzumacije ecstasyja, kažu. Žalili su se, ali samo razredniku, pišu 24sata.

- Zgroženi smo njenim ponašanjem i ophođenjem prema djeci i prije incidenta s drogom. Strašno se vulgarno ponaša, govori djeci da su "retardirani" i slične gadarije. Nije mi u interesu da itko dobije otkaz, ali ona se ponaša strašno neprofesionalno i daje krivi primjer djeci, pričaju  roditelji djece koja pohađaju jednu srednju školu u središnjoj Hrvatskoj.

Ogorčeni su ponašanjem tamošnje profesorice. Sredinom veljače, pričaju dalje, po profesoricu je u jedan ugostiteljski objekt stigla Hitna pomoć nakon što što je konzumirala drogu ecstasy. 

- Sin mi je rekao za to, njegovi prijatelji zvali su ga da ju dođe vidjeti. I oni su bili u gradu i svjedočili su tom prizoru - navode roditelji.

Taj je slučaj završio i u medijima nakon što je policija uhitila 31-godišnjaka zbog sumnji da je profesorici omogućio konzumaciju droge ecstasy. Muškarac je policiji tada dobrovoljno predao jednu tabletu MDMA. 

- Nakon tog incidenta otišla je mjesec dana na bolovanje, a kada se vratila, na satu je djeci prepričavala svoje iskustvo. Govorila im je kako je tukla tehničare, kako je drapala sve sa sebe, kako ju je iz bolnice odvela krim policija, baš je vidino i detaljno sve prepričavala, nekoj djeci je to čak bilo zanimljivo pa su govorili da bi i sami voljeli probati - navode roditelji koji su se žalili razredniku.

Ravnatelj škole tvrdi da je slične insinuacije i šaputanja 'čuo po hodnicima', ali sve je to neslužbeno.

- Imam određena saznanja o tome, ali sve je to neslužbeno, sa mnom nitko nije kontaktirao. Iskreno, očekivao sam da će me netko kontaktirati, ali ništa. Mi inače u školi imamo i Vijeće učenika gdje oni mogu izložiti sve svoje probleme i prijedloge. Imamo inače jako dobru suradnju, ali nitko se nije žalio na ponašanje profesorice - navodi ravnatelj te ističe kako su mnogi kolege, pa čak i neki roditelji, za vrijeme dok je profesorica bila na bolovanju, dolazili pitati kada će se vratiti.

- Voljela bih da ne daje djeci takav primjer. Druga stvar, pa ni ja svom sinu ne govorim da je retardiran, to je strvarno ružno - zaključuje jedna majka. 

Ministarstvo obrazovanja kao ni županija koja je osnivač škole, ali ni spomenuta profesorica, dosad se o ovom incidentu nisu oglasili. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of