PULA

Bassanese: Istra nema nema ni strateški, ni održivi razvoj zbog grešaka župana

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednik istarskog SDP-a Vili Bassanese u petak je na konferenciji za novinare u Puli izjavio da zbog pogrešaka istarskog župana Borisa Miletića, koji "koristi samo prigodne svečanosti da spomene bespravnu gradnju", Istra nema ni strateški, ni održivi razvoj". 

"Ne želim biti negativac i samo kritizirati, jer to nije dio naše politike. Slažem se sa županom kada je na jučerašnjoj sjednici skupštine u povodu Dana istarskog statuta kazao da iza nas ostaju samo rezultati i tragovi našeg rada, a da je sve ostalo nebitno, kao i da je potrebno zajedništvo oko zajedničkih strateških projekata" - istaknuo je Bassanese, ocijenivši kako je "međutim činjenica da je upravo Miletić predvodnik suprotne politike" te da "koristi samo prigodne svečanosti da spomene bespravnu gradnju". 

"To je jedan kompleksan problem koji nećemo riješiti niti jednom tiskovnom konferencijom. No, ako šutimo i budemo pasivni, ona će nas okupirati, kao što nas okupira svaki dan" - poručio je Bassanese.

Predsjednica rovinjskog SDP-a Maria Blažina osvrnula se na nedavni slučaj u Rovinju gdje je među stanarima koji su ovih dana trebali dobiti dobili ključeve novih POS stanova u rovinjskom naselju Štanga trebao je biti i IDS-ov dužnosnik i ravnatelj Lučke uprave Rovinj Donald Schiozzi, kum i stranački kolega rovinjskog gradonačelnika Marka Paliage.

Prema navodima iz medija, on je uvršten na sam vrh liste za dodjelu stana, iako za to nije imao osnovne uvjete, a Blažina je kazala kako je "slučaj POS u Rovinju izuzetno kompromitiran zbog čega su građani izgubili vjeru u sustav i transparentnost".

"Očekujemo od Grada Rovinja da se distancira od ovog slučaja i vrati povjerenje građana i podnese kaznenu prijavu protiv počinitelja, a radi se o tri osobe koje su priložile lažnu dokumentaciju i očekujemo prijave protiv njih" - poručila je Maria Blažina.

Dodala je da se radi o tri osobe koje nisu imale pravovaljanu dokumentaciju i da je sporno što su POS stanovi dodijeljeni prije nego je konačna lista službeno i objavljena.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum