ZAGREB

Baukova podrška Grmoji u sabornici Stublićevim "Chicagom" s mobitela

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Pravu predstavu u sabornici tijekom rasprave o izvješću o radu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa napravili su Mostov Nikola Grmoja koji je uporno htio govoriti iako mu je riječ oduzeta i SDP-ov Arsen Bauk koji mu je dao glazbenu podršku s mobitela Stublićevim "Chicagom".

"Neću se odavde pomaknuti, možete zvati stražu jer dva mjeseca čekam očitovanje Odbora za Ustav vezano u samovolju koju radite. Ovo je više nepodnošljivo", poručio je u četvrtak Grmoja predsjedavajućem Anti Sanaderu koji ga je zbog toga udaljio sa sjednice u dvostrukom trajanju te sjednicu prekinuo na pet minuta. 

'Mostovac' se nije dao smesti, pa se bezuspješno pokušao uključiti u raspravu o  izvješćima o radu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa od 2019. do 2021. godine.

Solidarizirajući se s Grmojom, za govornicu je potom izašao Bauk dijeleći njegovo nezadovoljstvo što Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav nije dao tumačenje kada se oduzima riječ zastupniku - nakon tri ili četiri opomene i je li se to broji od početka dana ili od početka točke dnevnog reda.

ustvrdivši da nakon onoga što se dogodilo Grmoji nema nikakvog smisla sudjelovati u raspravi o toj točki, preostalo vrijeme za svoje obraćanje Bauk je za saborskom govornicom proveo šuteći dok je s mobitela pustio pjesmu Jure Stublića "Chicago". Kolege iz kluba pozvao je da mu se pridruže ispred govornice što su i učinile Mirela Ahmetović i Sanja Radolović koje su pak zbog toga kažnjene s četiri opomene i udaljene sa sjednice.  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater