SOLIN

Međunarodni kongres povijesnih gradova okupio u Solinu stručnjake za kulturni turizam

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Međunarodni kongres povijesnih gradova okupio je u srijedu u Solinu 120 domaćih i stranih stručnjaka kulturnog turizma koji će u sljedeća dva dana razmjenjivati iskustva vezana za unaprjeđenje očuvanja povijesno-kulturne baštine.

Deveti Međunarodni kongres povijesnih gradova u Solinu posvećen je zaštititi i interpretaciji povijesnih atrakcija i lokaliteta u povijesnim gradovima diljem Hrvatske kroz “benchmarking” s gradovima iz inozemstva.

Osim predavanja o povijesnoj baštini koja će održati stručnjaci za arheološki turizam iz Hrvatske, Italije, Turske i Albanije program uključuje i panel diskusije na temu kulturnog turizma. 

"Ovim kongresom potičemo izvrsnost u upravljanju povijesnim gradovima", poručila je ravnateljica Turističke zajednice Solina Jelena Stupalo.

Gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević istaknuo jeda se tim kongresom Solin afirmira kao prepoznatljiva destinacija kulturnog i povijesnog turizma. "Budućnost Solina gradimo na povijenoj antičkoj i starohrvatskoj baštini i mladoj populaciji," kazao je Ninčević.

Splitsko-dalmatinski dožupan Stipe Čogelja rekao je kongres doprinosi razvoju arheološkog turizma dok je ravnateljica županijske Turističke zajednice Ivana Vladović naglasila kako j iznimno važno da kulturnu baštinu pokažemo svijetu.

Organizatori kongresa su Turistička zajednica grada Solina, Hotela President i grad Solin, a među pokroviteljima i sponzorima su Ministarstvo kulture i medija, Ministarstvo turizma i sporta, te Splitsko-dalmatinska županija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter