ZAGREB

Kalničani u nedjelju prijevremeno biraju načelnika

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Oko tisuću birača općine Kalnik, u Koprivničko-križevačkoj županiji, u nedjelju na prijevremenim izborima odlučuje tko će u iduće nešto više od dvije godine voditi njihovu općinu, nezavisna Olinka Gjigaš ili SDP-ov Mladen Kešer, koji je već bio načelnik.

Sedam biračkih mjesta otvara se u nedjelju u 7 sati, glasovati se može do 19, privremeni izborni rezultati trebali bi biti poznati iza 20 sati.

Kalničani prijevremeno biraju novog načelnika jer je sadašnji Krunoslav Đurec (nezavisni), izabran u svibnju 2021. godine, podnio ostavku objašnjavajući je, prije svega, zdravstvenim razlozima, ali i zapostavljanjem primarnog posla na kojem odrađuje puno radno vrijeme i dobiva plaću.

U pismu koje su objavili lokalni mediji požalio se i kako je u nepune dvije godine načelničkog staža 12 puta prijavljen različitim institucijama, "doživio brutalnost lokalne 'selske' politike, u ovom slučaju predstavnika kalničkog SDP-a koji su "konstantnim vrijeđanjima, lažima i obmanama“ blatili njegov rad i ime.

Đurecu je izborni protukandidat bio nezavisni Tihomir Radiček, vijećnici s njihovih listi u većini su u općinskom vijeću od devet vijećnika.

Gjigaš, koja se sada natječe za načelnicu, predsjednica je općinskog vijeća u koje je izabrana sa Đurecove liste.

SDP/HSS-ovi vijećnici, među kojima je i Kešer, su oporba.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of